Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cenevre’de gerçekleştirilecek 5+1 gayri resmi toplantı öncesinde ‘Barış Ateşi’ etkinliklerine Güzelyurt ve İskele’de devam etti.

Güzelyurt’ta düzenlenen ‘Barış Ateşi’ etkinliğinde konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, önümüzdeki hafta Cenevre’deki görüşmelerin uzun bir aranın ardından başlayacağını ve Kıbrıs Türk halkının Dünya’ya bağlandığı nokta olan bu müzakerelerde yeni bir evreye geçilip geçilemeyeceği, çözüm yolunda adım atılıp atılamayacağı tartışmalarına hep birlikte şahitlik edildiğini vurguladı.

“BİR YIL DAHA BU HÜKÜMETE TAHAMMÜL EDECEK MİYİZ?”

Geçtiğimiz günlerde yargıya dönük birtakım ithamlarda bulunulduğunu söyleyen Candan, bu ithamlar karşısında Kıbrıslı Türklerin sağcısıyla solcusuyla, bir araya gelip, ‘Yargı bağımsızdır, bağımsız kalacak!’ dediklerini vurguladı. Meclis’te de bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Candan, başka partiden istifa ettirilen milletvekillerinin desteği ile oluşturulan Hükümetin, söz vermiş olmasına rağmen Ekim ayında seçime gitmekten kaçarak, bir sene sonrasına sarkıtma çabası içerisine girdiğini söyledi.