Kültür dairesi ve gazimağusa belediyesi işbirliğinde organize edilen “cümbez kültür sanat buluşmasi” adli etkinlik, başbakan yardimcisi,turizm, kültür, gençlik ve çevre bakani fikri ataoğlu’nun da katilimiyla tarihi namik kemal meydani’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açilişinda konuşan kültür dairesi müdürü şirin zaimağaoğlu, başbakan yardimciliğina bağli kültür dairesinin, ülkenin kültür sanat anlaminda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bunun gelecek nesillere aktarilip, gençlere daha yaşanilir bir dünya birakmak için büyük uğraşlar içinde olduklarini belirtti ve ” yaptiklarimiz yapacaklarimizin teminatidir” dedi.

Zaimağaoğlu kültürü yaymak adina alti ilçede yoğun çalişmalar yürüttüklerini, bu yönde koltuklarda değil, yollarda olacaklarinin altini çizdi.

Başbakan yardimcisi, turizm, kültür, gençlik ve çevre bakani fikri ataoğlu da yaptiği konuşmada, çiktiklari yolda halkin uzun süre pandemi nedeniyle evlerinde kapali kaldiklarini bu sürecin ardindan halkin kültür,sanat ve tiyatroyla kucaklaşmasini amaçladiklarini söyledi.

Ataoğlu mağusa dendiği zaman ilk olarak hendek panayiri’ni yapma düşüncesinde olduklarini ancak bir takim olumsuzluklar nedeniyle yapilamadiğini dile getirerek, cümbez buluşmasinin da kentin tarihi dokusuyla bütünleşip çok güzel bir etkinlik olduğunu kaydetti.