Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, geçmişte yaşanan acıları yaşatmamanın en temel ödevleri olduğunu vurgulayarak, geçmişte yaşananlardan dersler çıkararak daha iyi daha güzel bir gelecek kurmanın planlarını yaptıklarını söyledi.

Akıncı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın “21-25 Aralık Millî Mücadele ve Şehitler Haftası” anma etkinlikleri kapsamında şehit yakınları onuruna verdiği yemekte, şehit yakınları ile bir araya gelerek, şehitleri saygı ve rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yemekte yaptığı konuşmada, yine bir Millî Mücadele ve Şehitler Haftası’nda geçmişi anımsadıklarını ifade ederek, geçmişte yaşananlardan dersler çıkararak daha iyi, daha güzel bir gelecek kurmanın planlarını yaptıklarını söyledi.

“GELECEĞİMİZİ EMİN BİR ŞEKİLDE KURABİLMEK İÇİN GEÇMİŞTE YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARMAYI İHMAL ETMEMELİYİZ”

Her koşulda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini temel almaya devem edeceklerini belirten Akıncı, “Ama bu yönde ilerlerken, geleceğimizi emin bir şekilde kurabilmek için geçmişte yaşananlardan dersler çıkarmayı asla ihmal etmemeliyiz. Geçmişte yaşanan acıları bir daha yaşatmamak elbette en temel ödevimiz olmalıdır” dedi.

Akıncı, geçmişte yaşanan acıların ne olduğunu, savaşın, göz yaşının ne demek olduğunu en çok şehit yakınlarının bildiğini; şehit yakınlarının bu acıları her zaman yüreklerinde hissettiklerini kaydetti.