Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu ve beraberindekileri kabul ederek görüştü.

Burada yaptığı konuşmada İŞAD ve İSİFED yetkililerini Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Her zaman söylüyoruz; gönül birliğimiz, kader birliğimiz zaten aynı. Aynı milletin evlatlarıyız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’yle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağlarını güçlendirmenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’nin 37. Yıldönümünde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinde bulunan, bakanlar, gelmiş geçmiş tüm amanlardaki bir çok önemli yöneticilerle hep birlikte burada coşku ile bayramımızı kutladık. Çok önemli konuşmalar yapıldı. Maraş'a gittik, hastane açılışını yaptık ve çok anlamlı bir ziyaret oldu.” diye konuşarak KKTC-TC arasındaki güçlü bağ ve birlikteliğin tüm dünyaya duyurulduğunu kaydetti.
Kıbrıs meselesinin ulusal bir dava olduğunu, Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere rahatlık vermeyerek her anlamda gelişmesini engellemeye çalışan bir Rum yönetimi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, Kıbrıs'ta iki ayrı millet olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Türklerin iradesi; kendi cumhuriyetlerinde, bağımsız, özgür ve Türkiye ile yakın ilişkiler içerisinde buradaki Türk devletini yaşatmaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adı üstünde bir Türk devletidir. Bu anlamda Türkiye'yle birlikte kararlar üretmek, buradaki yaşamın ve refahın artırılması için ekonomik meselelerde gerçekten üretken bir yapının ortaya çıkması için iş birliği içerisinde dünyaya açılmamız, ihracat yapabilmemiz, üretebilmemiz, katma değer yaratabilmemiz gerekmektedir.
İnsanlarımıza daha fazla umut verebilme anlamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti zemininin güçlenmesi ve daha sağlam bir noktada durabilmesi için insanlarımızı buna inandırmak önemlidir. Çünkü bir ülkenin, bir devletin gelişebilmesi için, kalkınabilmesi için, inanmak gerekmektedir.” 
KKTC’ye yatırım yapmanın önemine de işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de yıllar içerisinde büyük başarılar sağlandığının altını çizerek örnekler verdi.
Konuşmasının devamında gelişen teknoloji ve kitle iletişim araçlarının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, KKTC-TC arasında gün be gün güçlenen bağa vurgu yaptı.
Kendisinin yürekten konuşan bir kişi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı şunları kaydetti:
“Gönül birliği, kader birliği ama esas olan milletin sevgi bağları. Ben hep yüreğinden konuşan bir kişiyim ve bu heyecanımı hep yansıtıyorum. Bu heyecanla bu makamlara geldim. Bu heyecanımı Allah bitirmesin. Hep birlikte, gönül birliği içerisinde, Allah bizim başımızdan Türkiye’mizi eksik etmesin. Türkiye’miz güçlensin…”