Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün UBP Milletvekili Sunat Atun Başkanlığı’nda, saat 09.30’da  toplandı.
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi gündeminde bulunan Taşınmaz Mal Vergisi Miktarları ve Vergi Oranları Hakkında Yasa Gücünde Kararname’yi görüştü ve bahse konu kararnameyi oy çokluğu ile onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti.  
Söz konusu kararnamaye ilişkin yapılan oylamada UBP Grubu Miletvekilleri kabul, CTP ve HP Grubu Milletvekilleri ise red oyu verdiler.
Taşınmaz Mal Vergisi Miktarları ve Vergi Oranları Hakkında Yasa Gücünde Kararname’nin Genel Gerekçesi:
“Dünya genelinde hızla yayılan Pandemik Koronavirüs (Covid-19) dolayısıyla yaşanan ve/veya yaşanması muhtemel sıkıntılar nedeniyle sürecin etkilerinin azaltılması ve ihtiyaç duyulan gerekli tedbirlerin ivedi bir şekilde alınabilmesi adına kaynak sağlanması ile yaşanılan ve yaşanılması muhtemel ekonomik problemlerin etkilerinin azaltılarak salgınla mücadelede Devletin önünün açılması hedeflenmektedir.” 
Komite toplantısına davetli olarak; Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni temsilen Birlik Başkanı Mahmut Özçınar, Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Özdemir Kalkanlı katıldı. 
UBP Milletvekili Sunat Atun Başkanlığı’nda yapılan Komite toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Fikri Toros, UBP Milletvekilleri Özdemir Berova, Menteş Gündüz, Yasemi Öztürk, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu katıldı. Komite toplantısına ayrıca Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu,  CTP Milletvekilleri Fazilet Özdenefe, Erkut Şahali ve DP Milletvekili Serdar Denktaş katıldı.