Çevre Bilincine Sahip Kalifiye Uzmanlar Yetiştiriliyor

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Dimililer, “Gerçek yaşamımızdaki projelere birebir uyumlu olan bu projeler, öğrencilerimizin pratik çalışma yaşamlarında ve mesleki kariyerlerinde kendilerine rehber olmakta ve mezuniyetten önce deneyim kazanmalarını sağlamaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi, aslında çok uzun yıllardan beri bilinmekte olmasına rağmen, fosil yakıtlarla rekabet edemediği için ikinci planda kalmıştır. Özellikle güneş enerjisi açısından zengin olan ülkemizde bu tarz çalışmaların arttığını memnuniyetle görmekteyiz. DAÜ BTYO olarak ülkemize ve dünyaya değer katacak olan, çevre bilincine sahip ve kalifiye uzmanlar yetiştirmek en önemli hedefimizdir” diye konuştu.

“Teknik ve Gözlem Gezileri Devam Ediyor”

DAÜ BTYO’da mesleki eğitim veren tüm programların müfredatlarının ve programlarda kullanılan eğitim-öğretim yöntemlerinin, öğrencilerin teorik eğitimin yanında, güncel ve pratik becerilerini de elde etmesi üzerine inşa edildiğini belirten Doç. Dr. Dimililer, “Dünyanın önde gelen uluslararası akreditasyon kuruluşlarından The Accreditation Agency for Study Programmes in Engineering, Informatics, Natural Sciences and Mathematics – Mühendislik, Bilişim, Doğa Bilimleri ve Matematik Akreditasyon Ajansı (ASIIN) tarafından da denklik alarak eğitim kalitesini belgelemiş ve öğrencilerine uluslararası geçerliliği olan en üst kalitede eğitim vermeyi hedeflemiş olan Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Ön Lisans Programı, dönem boyunca pandemi koşullarına uygun şartları sağlayarak teknik ve gözlem gezileri yapmaya devam etmiştir” dedi.

“Ülkemizde Artarak Kullanılması Memnuniyet Verici”

Yenilenebilir enerji kaynaklarının, tüm dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de giderek artan bir şekilde kullanılmakta olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Doç. Dr. Dimililer, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Sürdürülebilir yöntemlerle, fosil yakıtlara alternatif olabilecek enerji kaynakları kullanarak temiz enerji üretmek, hem enerji üretiminde öz kaynaklarını değerlendirebilmek açısından, hem de fosil yakıtların neden olduğu hava kirliliği, asit yağmurları, sağlık sorunları gibi çevresel ve sosyal sorunların önlenmesi için önem arz etmektedir. Mezunlarımızın bu konularda teorik ve teknik yeterliliklerini sağlamak ve sürdürülebilir ve çevre dostu yöntemleri mesleki prensip edinmiş olan uzmanlar yetiştirmek DAÜ BTYO olarak en önemli misyonlarımız arasındadır.”