Daü Bir Sen ve DAÜ arasında imzalanan TİS'in döner sermaye personelini ilgilendiren 36. Maddesi 1 yıldır çalıştırılmadığı için bugün DAÜ Rektörlük önünde personel saat 9.30 ve 11.00 arasında uyarı grevi yaptı.

Gerçekleşen eylemde konuşma yapan sendika yetkilisi; Bugünkü eylemimiz Daü Bir Sen'de örgütlenmiş iç hizmetler çalışanlarının bir uyarı grevidir. Bunu yapmamızın amacı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Ekim 2018'de imzalanmıştı. DAÜ ve VYK arasında Toplu İş Sözleşmesi'nde 36. Maddeye göre, iç hizmetler döner sermaye personelini okul kadrolarına intibak ettirilmeleriyle ilgili ihtiyaç analizlerinin yapılması gerekiyor. İhtiyaç analizlerine dayanarakta üniversite kadrolarına intibak ettirilmeleri gerekiyordu.



Bir yıla aşkın süre içerisinde bu madde çalıştırılmamaktadır. henüz bir sonuç elde edemedik, gün geçtikçe iç hizmetler döner sermaye personelinin sorunları giderek büyümektedir, gerek aidiyet duyguları olsun gerek de maaş yönünden olsun, diğer hak yönlerinden olsun bu arkadaşlarımız okul kadrosunda çalışan personelle aynı statüde değildirler, bu sorunda kendisini belli etmektedir. bu sorunlarımıza çözüm bulunması yönünde uyarı grevini başlattık sonuç alıncaya kadar da her türlü mücadelemizi ve eylemimizi sürdüreceğiz" dedi.



Uyarı grevindeki personel ellerinde HAK, EMEK, ADALET ve UYANIŞ pankartları tuttu. (MHA)