Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) rektörlük için ikinci tur oylama bugün gerçekleşti.
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Prof. Dr. Necdet Osam’ın istifasıyla boşalan rektörlük için seçim (eğilim yoklaması) yapıldı . İlk turda en fazla oy olan iki aday  Prof. Dr. Aykut Hocanın ile Prof. Dr. Ahmet Sözen rektörlük için yarıştı. Merkezi Derslikler binasında saat 08.30’da başlayan oy verme işlemi saat 15.30’da tamamlandı.

Prof. Dr. Aykut Hocanın % 63.06  aldığı oy ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin eğilim yoklamasında birinci çıktı. Prof. Dr. Ahmet Sözen ise %36.97 oy aldı.
1344 seçmenin oy kullandı.  Prof. Dr. Aykut Hocanın aldığı oy 721 Prof. Dr. Ahmet Sözen ise 489 oy aldı. 

Prof. Dr. Aykut Hocanın çok teşekkür ediyorum bu süreci demokratik bir şekilde yürüttüğünüz için DAÜ ailesinin birlik içinde olduğu süreçte yapamayacağı şey yok. Ahmet Sözen hocama ve ekimine de teşekkür etmek istiyoru. Daü’nün ileriye götürülmesi için projeler oluşturuldu. Daü’nün ileriye götürülmesi için çalışacağız. Daü’nün farkı ortaya çıkıyor demokratik katkıyı koyup üniversitenin ileriye götürülmesi için bu çok önemlidir” dedi. 
Prof. Dr. Ahmet Sözen, “Tüm adaylara teşekkür etmek istiyorum bu yola çıktığımda siyasi kayırmalar damgasını vurmuştur bir huzursuzluk olmuştur artık Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin şeffaf, adil bir şekilde yönetilmesi lazımdı. Ekip kurdum ve çalışmalar yaptım umarım bu çalışmaların Daü için katkısı olur tüm gayemiz Daü’dür” dedi.
Rektör Vekili Hasan Demirel “Kazanan Daü’dür yeni projeler çıktı bunlar da kullanılmasını dilerim herkesin verdiği katkı için teşekkür ederim dedi. 
Yarışı kazanan aday yarın saat 14.00’te toplanacak Senato’da  oylamaya sunulacak. Senato oylamanın ardından rektör adayını Vakıf Yöneticiler Kurulu’na önerecek. (MHA)