Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kıbrıslı Türk Sanatçı Turgay Hilmi arasında akademik, kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirmek üzere iş birliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Sanatçı Turgay Hilmi imza koydu.  24 Ağustos 2021 Salı günü, saat 11:00’de, DAÜ Rektörlük Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen söz konusu imza töreninde DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Dr. Erdal Özcenk ile DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da hazır bulundu.

İmzalanan söz konusu iş birliği protokolü ile Üniversite ile sanatçı arasında akademik, kültürel ve sanatsal olarak yapılması planlanan iş birliğinin geliştirilmesini sağlamak ve tarafların ortak mutabakatı ile düzenlenecek olan akademik, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılmasını sağlamak amaçlanıyor.  

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın gerçekleştirdiği konuşmasında imzalanan iş birliği protokolünden dolayı son derece memnun olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak üç ana görevi olan eğitim - öğretim, araştırma ve topluma hizmet konularında üzerine düşeni yapmaya çalıştığını belirterek topluma hizmet bağlamında kültürel ve sanatsal etkinliklerin planlanması adına birçok çalışma yürüttüklerinin altını çizdi. Yapılan çalışmaları en üst seviyede yapmaya özen gösterdiklerini bildiren Prof. Dr. Hocanın, bugün imzalanan protokol ile genel bir anlayış birliğinin sağlandığını aktardı. Protokolün hayırlı olmasını temenni eden Prof. Dr. Hocanın, topluma mal olan sanatçılarla kendi yeteneklerini yansıtabilmeleri ve toplumla buluşmaları için katkıya koymaya DAÜ olarak hazır olduklarının altını çizdi.

DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk, Turgay Hilmi gibi sanatçıların kolay yetişmediğini belirtti. Turgay Hilmi’nin Almanya’da yürüttüğü sanatsal çalışmaları yakından takip ettiklerinin altını çizen Dr. Özcenk, kendisini övgü ile izlemekte olduklarını bildirdi. Dr. Özcenk, söz konusu iş birliği protokolünün hayırlı olmasını temenni etti.

İş birliği protokolü sırasında konuşan Turgay Hilmi, “Kendimi bu kadar çabuk aile içinde gibi hissettiğim için onur duydum. 42 yıldan beridir Almanya’da yaşıyorum ve orada edindiğim tecrübelerimi DAÜ aracılığı ile hem üniversite öğrencilerine hem de topluma aktarabileceğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.