Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Limak Cyprus Deluxe Hotel arasında işbirliği protokolü DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Limak Hotel Genel Müdürü Mehmet Mülayim arasında bugün saat 10:30’da protokol imzalandı. İşbirliği protokolü töreninde DAÜ Rektörü Hocanın ve Limak Hotel Genel Müdürü Mülayim kısa bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

DAÜ Rektörü Hocanın’ın yaptığı kısa basın açıklamasında;

“Öğrencilerinin staj olanaklarını geliştirilmesinde aynı zamanda daha geniş kapsamlı işbirliği yapma noktasında Turizm Fakültesi’nin açılımlarına destek mahiyetinde görülen işbirliklerinin protokollerle genişletilmesi mümkün olabileceğini belirten Hocanın, turizm fakültesinin geçen haftalarda da Şangay listesinde yer alarak çok önemli bir başarıya imza attığını belirtti.

 Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin önemli fakültelerinden birisi olduğunu ve önemli özelliklerinden bir tanesi de uygulamalı eğitimlerin olduğunu belirten Hocanın, Gastronomi, turizm otel işletmeciliği alanındaİ diğer ilgili alanlarda ve pratiklerini uygulamaları noktasında önemli girişimlerinin bulunduğunu ve başarıların tesadüf olmadığını vurguladı.

Hocanın, dünya çapındaki en büyük ve en etkili akreditasyon kuruluşu olan FIBAA tarafından akredite olmanın son derece önemli olduğunu bildirdi.

DAÜ Uluslararası profili ile misyonu ve vizyonu ile bir devlet üniversitesi olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli bir görev üstlenmiş olup, kalitesi ile yaptığı uygulamalarla örnek olmak yükümlülüğünü eğitim-öğretim araştırma ve topluma hizmet alanlarında en iyi şekilde yaptığını dile getirdi.”

Rektör Hocanın’ın konuşmasının ardından Limak Cyprus Deluxe Hotel Genel Müdürü Mülayim konuşmasına devam etti;

“Turizm otelcilik sektörünün içindeki operasyonun işleyişi ile tam anlamıyla öğrenebilmeleri amacıyla ve pratiklerini arttırabilmeleri amacıyla gerek yöneticilerimiz gerek otelin tümü tam olarak destek verdiklerini dile getirdi.

Sektör içi eğitimlerde tüm personelimize yaptığımız eğitimlerde de yine bu stajerleri de dâhil ettiğini ve kendilerini sektörde öncü olmaları, bulunduğumuz bölgede Kıbrıs'ın Mağusa bölgesi bu bölgenin öğrencilerinin tüm dünyaya tüm ikinci ve üçüncü ülkelere başarılı birer otelcilik başarılı birer turizmci olarak ileride yetişebilmeleri ve ulaşabilmeleri için üniversitemizle birlikte her zaman öğrencilere tam destek verdiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki turizm sektörü gelişimi hızla devam eden Akdeniz çağındaki öncü turizm otelcilik sektörlerinden birisi olacağını, KKTC’nin önemli ekonomik kaynaklarından bir tanesi olmaya devam edeceğini ve öğrencilerin bizim otelimizde staj görüp pratiklerini arttıran öğrencilerin her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelişimine destek vereceklerini belirtti.

Konuşmaların sona ermesinin ardından protokol imzalanarak imza töreni son buldu.(MHA)