DAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, etkinliğin Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde düzenlendiği kaydedildi.

DAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Emine Handan Tüzün, Yrd. Doç. Dr. Ünal Değer ve Yrd. Doç. Dr. Zehra Güçhan Topcu sorumluluğunda düzenlenen etkinlikte Merkezi Down Sendromlu bireyler için egzersiz ve fiziksel aktivitenin önemine değinildi. 

Düzenli uygulanan egzersiz programlarının özellikle yetişkin döneminde Down Sendromlu bireylerin yaşayabileceği kalp-damar ve akciğer sorunlarını azaltabileceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ünal Değer, bu konuda ailelerin ve rehabilitasyon ekibinde yer alan üyelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Mağusa Özel Eğitim Merkezi ve İrfan Nadir 18 yaş üstü Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde eğitim alan Down Sendromlu bireylerin davet edildiği organizasyonda Yrd. Doç. Dr. Değer ve araştırma görevlisi Uzman Fizyoterapist Yaşam Direl tarafından 30 dakikalık egzersiz programı uygulandı.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri yanında DAÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nde eğitim alan lisans öğrencileri de etkinliğe katılarak destek verdi. 

Yrd. Doç. Dr. Değer, 21 Mart Dünya Down Sendromu farkındalık gününün çok anlamlı olduğunu ve özel gereksinimli bireylerde egzersizin önemini hatırlatmak için bir fırsat olduğunu ifade ederek aynı etkinliğin dün Lefkoşa Türk Belediyesi desteği ile Lefkoşa’da da gerçekleştiğini kaydetti.