DAÜ-SEN gidişatın kötü olduğunu açıkladı. Sendikanın kamuoyunu önlemler konusunda defalarca uyardığını, öngörülerinin her seferinde doğru çıktığını vurguladı. Vaka sayılarına oranla gidişatın kötü olduğunu açıklayan DAÜ-SEN öğrencilerin aşılanmasının önemini vurguladı.

 Sendikanın tüm ülke için talep ettiklerinin DAÜ'de büyük ölçüde uygulandığını, üniversite yönetimi, DAÜ-SEN üyelerinin, memur ve işçilerin ciddi önlemler aldıklarını açıkladı. DAÜ'de vakaların ülkeye ve diğer eğitim kurumlarına kıyasla çok ciddi şekilde az olduğunu aşılanma oranının ise yüksek olduğunu açıkladı.

Ülkemizdeki tüm yükseköğrenim kurumlarında aşılanmanın yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekerek “vaka sayılarının rekor düzeyde olması sorumluluk almak istemeyenlerin eseridir.”dedi.

Sendikanın gidişatı kaygıyla izlediğini, istedikleri eğitimin yüz yüze devam etmesi olduğunu belirtti. Açıklamalarını “ancak öğrencilerimizin, memur ve işçi kardeşlerimiz, meslektaşlarımızın sağlığının tehlikeye girdiği noktada "Paydos" çağrısı yapmaya hazırız.” Cümlesiyle noktaladılar.