Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları programından mezun öğrenciler dünyaca tanınmış uluslararası La Petite Maison Restoran Grubu’nun Abu Dabi şubesinde çalışmaya başladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı mezunları Gamze Kural ve Hüseyin Akbulut’un, Eylül ayında La Petite Maison Restoran Grubu’nun Abu Dabi şubesinde şef olarak çalışmaya başladığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kılıç bu durumun tesadüf olmadığını, DAÜ Turizm Fakültesi mezunlarının sahip oldukları akademik yeterlilikleri ve uygulamaya dayanan tecrübeleri sayesinde uluslararası işletmelerde birçok iş fırsatını yakaladıklarını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, diğer bir uluslararası restoran zinciri olan Coya Restoran grubunda halihazırda altı mezunlarının tam zamanlı olarak çalışmakta olduğunu hatırlatırken, modern fransız mutfağı konusunda ünlü La Petite Maison Restoran Grubu’nun da diğer iki mezunlarına istihdam sağladığını söyledi.

“Uluslararası İş Birliklerinde Güçlü Bir Fakülteyiz”
Prof. Dr. Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi’nin uluslararası iş birlikleri kapsamında çok güçlü olduğunu, bu doğrultuda mezunlarına dünya çapında çok önemli kariyer fırsatları sunduklarını belirterek, buna benzer birçok yeni iş birliğinin kurularak küresel turizm, otelcilik ve gastronomi alanlarında saygı duyulan ve mezunları aranan bir fakülte olduklarının altını çizdi.