Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Ramadan Eyyam, Rauf Denktaş Üniversitesi’nde (RDÜ) seminer verdi.

Seminere, RDÜ Rektörü Prof. Hasan Ali Bicak, Rektör Danışmanları Yrd. Doc. Dr. Bezhan Rüstamov, Yrd. Doc. Dr. Hasan Zafersoy, İç Kalite Kurulu Üyelerinin yanı sıra RDÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Dr. Esra İstek ile RDÜ Hazırlık Okulu hocaları katıldı.

DAÜ Hazırlık Okulu Müdürü Ramadan Eyyam seminerde DAÜ’de uzun yıllar görev yapmanın verdiği bilgi birikimi ve deneyimlerini RDÜ hocaları ile paylaştı.

Eyyam ayrıca Common Europen Framework of Reference (CEFR) ile Global Scale of English (GSE) eşleşmesi ve tutarlılıkları, A1, A2, B1 ve B1+ seviyelerindeki İngilizce müfredatlarının öğrenim hedefleri, öğrenim çıktıları ve bunların elde edilmesi için gereken çalışma saatleri ile ilgili DAÜ’deki uygulamaları anlattı.

Halen, European Association for Quality Language Services’in (EAQUALS) denetim surecinde olan DAÜ Hazirlik Okulu hakkında da bilgi veren Eyyam, ayrıca Pearson Assured ile Commission on English Language Program Accreditation (CEA) standartları ve süreçleri ile ilgili de detaylı ve kıyaslamalı bilgiler aktardı.

Seminer sonrasında kısa bir konuşma yapan RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak da yükseköğretim kurumlarının kaliteli eğitim vermelerinde, akademik personelin profesyonel gelişimleri yönündeki aktivitelerin ve diğer yükseköğretim kurumlarındaki bilgi ve birikimlerden yararlanmalarının büyük önemi olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, RDÜ’de kaliteli eğitim vermenin rastgele bir iş olmadığını, özverili ve zekice bir çalışmanın sonucu olduğunu söyleyerek, üniversitelerinin bu yönde emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Seminer sonunda, Prof. Bıçak, DAÜ Yabancı Diller ve Hazırlık Okulu Müdürü Ramadan Eyyam‘a katkılarından ötürü teşekkür ederek bir plaket takdim etti.