Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda açılışı yapılan “Doğu Akdeniz Turizm Kariyer Fuarı 2022”etkinliğinde turizme gönül veren öğrenci, akademisyen, halk ve turizm işletmecileri bir araya geldi.

Etkinlikte çok sayıda otel, restoran, cafe, seyahat acentesi, tur operatörü ve havayolu şirketlerinin temsilcileri, stand açarak davetlilere tanıtım ve ikramlarda bulundu.

Etkinlikle amaçlanan, gençlerin, kariyer planı, staj imkanı, gastronomi etkinliklerinden tecrübe edinme yönünde kendilerini geliştirmeleriydi.

Etkinliğin açılışında konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztüren, pandemiden olumsuz etkilenen turizmi canlandırmayı amaçladıklarını bu yönde oldukça umutlu olduklarını belirtti.

“DAHA ÇOK YATIRIMLAR YAPILMALI”

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı Dener Öymen’de, ülkeye turist akışını sağlamak için ülkenin tanıtımı adına daha çok yatırımlar yapılması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner ise konuşmasında, turizm sektörünün en büyük sermayesinin insan kaynağı olduğunu vurgulayarak, bu anlamda düzenlenen etkinliğin büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

“TURİZMİN TOPARLANMASINI BEKLİYORUZ”

Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Müdürü Mine Emiroğlu, turizmin toparlanmasını beklediklerini, bu anlamda güçlü turizm hamleleri yapmayı amaçladıklarını ve turizm sektöründeki tüm kanallarla yönelik yeni alternatif çalışmalar içinde olduklarını kaydetti.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu konuşmasına şu sözlere yer verdi:

İşçioğlu, Turizm Bakanlığı ile işbirliği içerisnde hareket etmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, zorlu geçen pandemi sürecinden olumsuz etkilenen turizm ve yüksek öğretimin artık toparlanması arzusunda olduklarını kaydetti