Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanlığı, Hükümet, Meclis ve Sivil Toplum Örgütlerinin diyalog açısından en kötü dönemini yaşadığını söyledi.
Denktaş, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret ederek Başkan Turgay Deniz ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Ziyarette bir konuşma yapan Denktaş, adaylık süreci hakkında bilgi verdi ve aday olma nedenlerini anlattı.
Denktaş, pandeminin getireceği ekonomik etkiler konusunda çok önceden uyarılar yaptıklarını anımsatarak hükümete bu anlamda katkıda bulunmaya çalıştıklarını ancak bu süreçte hükümet tarafından çok dinlenmediklerini söyledi.
Sonraki süreçlerde alınan kararlara bakıldığında bir saat içerisinde alınan bir kararın değiştiğini gördüklerini söyledi ve “Zaten belirsizlik ortamı içerisindeydik şimdi de kararsızlık ortamı eklendi” dedi.
Denktaş, siyasetteki 30 yıllık tecrübesine güvenerek bu yola çıktığını ifade ederek, adaylık kararının ardından çok olumlu tepkiler aldığını ve sandığa gitmeyi düşünmeyenlerin de kendi adaylığından sonra destek vermek için sandığa gideceklerini kendisine söylediklerini belirtti.
Denktaş; Cumhurbaşkanlığı, Hükümet, Meclis ve Sivil Toplum Örgütlerinin diyalog açısından en kötü dönemini yaşadığını belirterek toplumun her kesiminden gelen sesin dinlenmemesinin alışkanlık haline dönüştüğünü ifade etti.
Göreve gelmesi durumunda bu dağınıklığı ortadan kaldırarak özellikle ülkenin dinamik sektörlerini toparlayabileceğine inandığını dile getiren Denktaş, herkes kucaklayan, sorunları her zaman diyalog yoluyla çözmeye çalışmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
DENİZ
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de konuşmasında, seçilecek olan Cumhurbaşkanı’nın oda ile yakın ilişki içerisinde olması ve  Kıbrıs Türkünün görünürlüğünü ve siyasi davasını yukarılara taşıması gerektiğini vurguladı.
Deniz, Ada etrafında yaşanan gelişmeler ve ülkenin içinde bulunduğu durum itibariyle seçimin büyük önem arz ettiğini ifade ederek, halka bu anlamda büyük bir görev düştüğünü kaydetti.
Cumhurbaşkanı’nın bütün kesimler ile iyi ilişkiler içerisinde, toplumun her kesimini kucaklayan bir yapıda olmasının önemine işaret eden Deniz, Denktaş’a seçim yarışında başarılar diledi.