Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Güzelyurt bölgesine üniversite yatırımının "bölgenin verilmemesi" inancını pekiştirdiğini söyledi.

Denktaş, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Güzelyurt’ta, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesini ziyaret etti.

Denktaş, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülke için önemine değinerek, geçilen zor süreçte, öğrencilerin gelişi ile ilgili plan ve programlamanın hala netlik kazanamadığını ifade etti.

Öğrencilerin gelmeleri halinde de karantina süreçlerinin olup olmayacağı ya da nasıl olacağı konusunda da sürekli değişen kararların tedirginlik yarattığına değinen Denktaş, bunun sıkıntısının ülke olarak yaşandığını belirtti.

Halen ülkede olan öğrencilerin de çeşitli sorunları olduğuna dikkat çeken Denktaş, bu konularda fikir alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Güzelyurt’a üniversite açılmasının ardından bölgeye yatırımların çoğaldığını görmenin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Denktaş, üniversitenin “Burası artık verilemez” inancının da yerleşmesine önemli katkı sağladığını kaydetti.

TANER, ÖĞRENCİLERİN ÜLKEYE GELİŞTE YAŞADIĞI SORUNLARA DEĞİNDİ
Prof. Dr. İbrahim Levent Taner  de konuşmasında pandemi nedeniyle tüm üniversiteler ile birlikte zor günler yaşadıklarına değinerek Üniversite olarak sıkıntılara çözüm bulma yönünde gayret gösterdiklerini ifade etti.
Taner, bir çok öğrenci ve öğretim görevlisinin karantina şartlarına razı gelerek gelmek istediğini; ancak uçuşlar ile ilgili büyük sıkıntılar yaşandığını, bir uçak firmasının bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu diğer bir uçak firmasının da bilet satışı yaptığını; ancak sürekli olarak uçuşlarını ertelediğini kaydetti.

Yaşanan bir diğer sorunun KYK’ya bağlı  yurtların da henüz açılamamasından kaynaklandığını belirten Taner, bu konuda Genel Müdürlük nezdinde girişimler yaptıklarını söyledi.