Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i bugün saat 9.00’da makamında ziyaret etti.


Ziyarette Serdar Denktaş, “ Cumhurbaşkanlığı seçiminde kampanya ekibimi toplayarak bölgelere karargah kuruyoruz. Hem sizleri görmek hem de destek istemek için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Turizmin ne kadar geriye düştüğünü görmekteyiz. Öğrenciler adaya gelecekler ama nasıl gelecekler belli değil, gelmek isterlerse nasıl getireceğiz belli değil, öğrencileri nasıl konaklatacağız nasıl karantinada tutacağız belli değil müthiş bir belirsizlik içindeyiz.

Böyle bir süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yürümekteyiz mevcut yaşanan olumsuzluklara, ekonomi ve sağlıkla ilgili olumsuzluklara yetersizliklere odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum.  Seçimin zamanlamasının tamam olmadığı hala daha iddia ediyorum , bir olumsuzluğa bir yanlışlığa işaret ediyorum hükümetin seçim gailesinden kurtulup memleketin sorunlarına el atabileceği bir ortamın yeniden yaratılması gerektiğini söylüyorum. Bölge Maraş açılımın tartışıldığı bir bölgedir. Hükümetteki birisi bu fikir benimdir diyor ben bunu yıllardır dile getiriyorum etik kurallara uyduğunu düşünmüyorum bu kopyacılıktan çok sahteciliktir. Gazimağusa’da yapmış olduğum ziyaretlerde gördüğümü hükümeti ciddiyete davet ediyorum. Bir boşluk gördüm ve aday oldum vatandaşlardan gördüğüm ilgi beni son derece mutlu ediyor. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i de ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum” dedi. 


Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, “Serdar Denktaş’ı makamımızda ağırlamaktan mutluluk duyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı şeye odaklı seyrediyor müzakere sürecinde 1968’den beri başlayan ama çok uzun yıllar kurucu Cumhurbaşkanımızın bu anlaşmayı engellediği söylenir ama tarih hep bunları yargıladı” dedi. (MHA)