Şanlı Erenköy Direnişi’nde destan yazan Mücahitler için Milli Mücadele Madalyası töreni düzenlendi.
Yenierenköy Muhtarlığının çalışması, Başbakanlık ve Yenierenköy Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen törende 42 Milli Mücadele Madalyası takdim edildi. Hayatta olmayan Mücahitlerin madalyaları yakınlarına verildi.
Erenköy Direnişi’nde şehit olanlar için ise daha önce madalya takdim edilmişti.

Başbakan Ersin Tatar, KKTC’nin güçlenerek yoluna devam ettiğini belirterek, bugünkü barış, refah ve huzur ortamına şehitlerin ve Mücahitlerin destansı kahramanlıkları sayesinde gelindiğini ifade etti.
Erenköy’de destan yazanlara bir kez daha minnet duygularını ifade etmek istediğini söyleyen Tatar, Erenköy savaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’nin Çanakkale Savaşları gibi Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinde çok önemli bir dönümü noktası olduğunu kaydetti.
Başbakan Tatar, “Erenköy ve o bölgede yaşayan o köylerde büyük mücadele veren insanlarımızı böyle bir özel günde tekrar hatırlayabilmek, anabilmek,  onların verdikleri büyük mücadeleyi tarihin bu akışı üzerinde hatırlayabilmek çok önemli” dedi.
Şehitlere ve gazilere verilen madalyaların anlamının büyük olduğunu vurgulayan Başbakan Tatar, çünkü şehitlerin ve mücahitlerin gösterdikleri kahramanlıkların  KKTC Devleti  yetkilileri tarafından madalya ile tarih önünde  takdir edildiğini ifade etti.