İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnsiyatifi "Halkımıza çevreye, sahile, ve doğal alanlarına sahip çıkmak için bugün İskele Long Beach'de eylem yaptı. Eyleme katılım oldukça yoğun oldu.


İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnsiyatifi İskele Long Beach bölgesinde yapılması düşünülen OTEL İnşaatı Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde 14 Aralık Pazartesi günü itibarı ile bölgeden toplanan 39 sayfalık imzaları da içeren “itiraz” dilekçesini Çevre Koruma Dairesi’ne bildirdi.İnsiyatifimiz yaptığı toplantılarda eylem komitesini oluşturuldu.


Otel değil toprak kokusu sloganlarıyla yaklaşık 200 yakın kişinin katıldığı yürüyüş gerçekleştirdiler. "Kazandığımız paralar geleceğemizi yakacak" , Çevreme dokunma pankartları tuttular.
İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnsiyatifi tarafından basın açıklaması yapıldı açıklamada, "İskele'nin doğal ve ekolojik değerlerini beton yığınlarıyla izin vermeyeceğiz. Bugün burada toplanmamızın esas amacı bu güzelliğin rant uğruna yok edilmemesini durdurmaktır. Long beach'te yapılması tasarlanan otel inşaatının çevre dairesi nedzindeki Çevresel Etki Değerlendirme süreci devam etmektedir. Bu otelin inşaatı kıyının doğal dokusuna aykırı olup bölgedeki gerek deniz, gerekse doğadaki ekolojik yaşamın kamu yararına kullanımına engel olacak. Şehir planlama Dairesini, Çevre Dairesini ve paydaşlarının kişinin değil, kararlar vermeye davet ediyoruz. 


“İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnsiyatifi”Ana prensipler ve hareket noktalarına ilişkin manifestosu;
 1- Kıyı şeridinde; doğal kalmış ve ekolojik değeri olan kıyısal alanların göz önünde bulundurularak kıyı koruma çizgisinin/kıyı koruma bandının bilimsel veriler ışığında belirlenmesi, kıyısal alanlarda bulunan doğal tarihi değerlerin korunması, bölgede doğal hayat koruma alanlarına yönelik ÖÇKB çalışmalarının ivedilikle yapılması ana hedefidir.
2- İskele’nin de bir sahil yerleşim yeri olduğu dikkate alınarak kıyıların bütüncül açıdan (topolojik/morfolojik/ekolojik) özelliklerinin korunması için yasal eksikliklerin giderilerek mevzuatın güçlendirilmesi.
3- Kıyılardaki yapılaşma ve Turistik tesislerle ilgili gelişmelerin Mağusa -İskele - Yeni Boğaziçi İmar planı kapsamında ortaya konan prensipler doğrultusunda izinlendirilmesi.
4- Kıyı şeridindeki tüm kamuya ait arazilerin sadece ortak kamusal amaçlı (rekreasyon alanı olarak) kullanılması.
5- Taşkın riski yönetim planının belirlenerek bölgedeki yapılanmalarda İmar Planı sürecinde ortaya konulan prensip ve taşkın riski haritalarının dikkate alınması.
6- Mağusa -İskele - Yeni Boğaziçi İmar planında kamu yararına çevresel ve kamusal menfaatlerin gözetilerek, kamu menfaatinin önceliklendirilmesi.  (MHA)