Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu ve İlkokulu Okul Aile Birliği Sosyal Hizmetler Dairesi Gazimağusa şubesini ziyaret edip bağışta bulundu.

Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu ve İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Ayman, Yönetim Kurulu Üyeleri Ebru Saraç, Leyla Çınar Algül ve Sinem Ertürk Genç ile birlikte, 12-18 Aralık “Yoksullarla Dayanışma Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Sosyal Hizmetler Dairesi Gazimağusa şubesini ziyaret etti. Gazimağusa Sosyal Hizmetler Kaza Sorumlusu Vacide Cibo ve Sosyal Hizmetler Memuru Bahar Boğaç ile bir araya gelen üyeler, Okul Aile Birliği’nin katkısı olarak alınan kuru bakliyat ve yiyecek ürünlerini oradaki Gıda Bankası’na teslim ettiler.

Üyeler, ileride yapılabilecek sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunup yardıma muhtaç kişilere nasıl destek olunabileceği üzerinde sohbet etti. Ayman yaptığı açıklamada, toplumun yoksullukla ilgili farkındalık düzeyini artırmak ve hareket bilincinin uyandırılabilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Yapılacak ürün desteği, kılık kıyafet ve diğer yardımlarla, yoksul toplum bireylerinin hayatlarına birer pozitifdokunuş gerçekleştirilebileceğini belirtti. Yoksul vatandaşlara yapılacak yardımların sürekliliğinin önem arz ettiğini belirten Ayman, toplumsal yardımlaşma bilinciyle her kesimden insanın az çok demeden, bu soğuk kış günlerinde katkıda bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.