(26-06-2022...MHA) Mayıs – Haziran 2022 tarihleri arasında, Geçitkale ve Mutluyaka’ da meydana gelen hayvan sirkatleri ile ilgili Dörtyol karakolu polisinin günlerdir sürdürmekte olduğu soruşturmada büyük bir başarıya imza attı. Geçitkale ve Mutluyaka yerleşim yerleri dışında Boğaztepe, Avtepe ve Pamuklu’ da yaşanan hırsızlık olaylarında 100’ün üzerinde hayvan hırsızlığının olduğu ortaya çıktığı bu büyük operasyonda mesele ile ilgili bağlantılarına olduğu inanılan Yeşilköy sakini Ü.Y (E-36), A.A (E-50), O.D (E-39) ve N.K (E-40) 25.06.22 tarihinde tutuklandı.

4 zanlı bugün “hayvan hırsızlığı ve hırsızlık mal kabulü” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında üçer gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Dörtyol polis karakolunda görevli Aytaç Çebi, 28-29.05.22 tarihinde Geçitkale sakini S. K ’a ait ağıldan 26 adet, 03-04.06.22 tarihinde yine Geçitkale sakini H. A’e ait ağıldan 35 adet, 13-14.06.22 tarihinde Mutluyaka’ da sakin B. D’ a ait ağıldan 20 adet, 21-22.06.22 tarihlerinde Boğaztepe’ de E. M’ ya ait ağıldan 5 adet, 23-24.05.22 tarihinde Avtepe sakini F.M ‘ye ait ağıldan 6 adet ve 13-14.05.22 tarihinde Pamuklu sakini T. K’ a ait ağıldan 16 adet koyun sirkat edildiği yönünde alınan şikayet doğrultusunda soruşturma başlatıldığını söyledi.

Uzun süre sürdürülen titiz ve kapsamlı soruşturma sonucunda, Mutluyaka’ daki hırsızlık olayında bölgede bulunan bir kamera görüntüsündeki Van araçtan yola çıkılarak aracın genişletildiğini ve kameraların takip edilmesi neticesinde bahse konu Van aracın Yeşilköy’ e gidildiğinin tespit edildiğini belirten tanık, 25.06.22 tarihinde, sirkat edilen hayvanların Yeşilköy’ de zanlı 1 Ü. Y ’in ağılında olduğu yönündeki bilgi ışığında ayni gün adı edilenin ağılına gidildiğini söyledi. Zanlı 1’in ağılında eşi huzurunda yapılan araştırmada 39 adet kuzunun tespit edildiğini belirten tanık ayni gün şikayetçilerin bahse konu ağıla gelmelerinin sağlandığını söyledi.

Şikayetçiler tarafından yapılan incelemede, H. A kuzularından 15 adedini, B. D 8 adedini, S. K 3 adedini, E.M 5 adet kuzusunu, F. M ise 1 adet kuzusunu teşhis ettiğini belirten tanık, sürdürülen tahkikatta ayni gün Yeni Erenköy sakini zanlı 2 A. A’nın ağılına gidilerek ağılda bulunan birçok sayıda kuzu ve koyunun şikayetçiler tarafından teşhis edilmesinin sağlandığını söyledi. Yapılan teşhis sonrasında Geçitkale sakini H.A kulak numarası olmayan 9 adet kuzusunu teşhis ederken pamuklu sakini T.K kulak numarası A.A adına olan 13 adet koyunun kendisine ait olduğunu belirlediğini söyleyen tanık, ayni gün kuzuların emare olarak alındığını belirtti.

Sürdürülen soruşturmada bazı kuzu ve koyunlara kanunsuz olarak kulak numaraları temin eden ve Ziyamet veteriner dairesinde görevli zanlı 3 O. D yanında meseleyle ilgili bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı 4’ ün de ayni gün tespit edilerek tutuklandıklarını söyleyen tanık, meselenin çok geniş kapsamlı bir mesele olduğunu, incelenmesi gereken kamera görüntüleri yanında alınması gereken birçok ifade olduğunu, meseleyle bağlantılı 2 kişinin daha aranmakta olduğunu, sirkat edilen hayvan sayısı yüzün üzerinde olup henüz bunların bir kısmının bulunduğunu, bir kısmının sahipleri bulunmasına rağmen bir kısmının henüz sahiplerinin bulunamadığına dikkat çektikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Özge Uğraşın, meselenin ciddiyetine değindikten sonra zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)