Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, 36. ölüm yıl dönümünde Dr. Fazıl Küçük Anıt Mezarı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, diğer askeri erkan, bazı bakanlar ve milletvekilleri ile kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Tören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Dr. Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük’ün anıta çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından yarıya indirilmesiyle devam eden tören, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın anıt özel defterini imzalaması ve konuşmasını yapmasıyla sona erdi.

CUMHURBAŞKANI ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Akıncı, Anıt Özel Defteri’ne şunları kaydetti:

“Aziz Doktor Fazıl Küçük,

Aramızdan ayrılışınızın 36. yılında sizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin önemli bir önderi olarak, her zaman halkınızın arasında mütevazı bir kimlikle vermiş olduğunuz mücadele daima saygı ile anılacaktır. Kimi zaman bir doktor, bazen de bir gazeteci yazar olarak, ama her zaman halktan biri olarak kalmayı başararak vermiş olduğunuz hizmetler unutulmayacaktır.

Enosis hedefi eğer gerçekleşememişse, bunda sizlerin çalışma arkadaşlarınızla birlikte yürüttüğünüz mücadelenin büyük bir rolü olmuştur. Bu rolün bilinci içerisinde bir kez daha sizi saygı ile anıyoruz.

​Ruhunuz şad olsun.”