Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne bugün saat 14:30’da ziyarette bulundu. Sayın Olgun Amcaoğlu'nun da katılımı ile Atatürk Öğretmen Akademisi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında iş birliği  protokolü imzalandı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, 
“Eğitim adına atılan her adımın yanında olacağız. Güzel bir dayanışma örneğidir. Bu protokolle beraber ortaya çıkacak olan çalışmanın ürünleri hepsi eğitim ve eğitimin kalitesi içindir.
Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Atatürk Öğretmen Akademisi’nin yapmış olduğu bu işbirliği tüm eğitim ve öğretim alanındaki hizmet veren kurumlara da önemli bir örnek teşkil eder.
Bir kurumun başarısı değil, eğitim adına atılan her imza ve protokol bu ülkedeki kurumların ve devamlılığında eğitimin en üst noktada kalitesine atılacak olan bir imzadır.
Atatürk Öğretmen Akademisi yetkililerine, Doğu Akdeniz Üniversitesi rektörü ve yetkililerine teşekkür etmek isterim. Hayırlısı olsun.”

Daü Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın konuşmasında, 
“Atatürk Öğretmen Akademisi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında geçmişe dayanan işbirliği antlaşmaları, protokolleri anlayışları da vardı. Protokollerin dışında kalan konularda da uzlaşı ve işbirliği konusunda da 2 devlet kuruluşunun anlayış birliği her zaman vardır. Resmi olarak devamı için Sayın Milli Eğitim Bakanımızda bizi onurlandırdı. Protokolün yenilenmesi ve yenilenmesi adına imzaların atılması için burada bulunduk. DAÜ ve AÖA arasında işbirliğinin ilerlemesine yol açacak bilimsel, kültürel iş birlikleri, kaynak paylaşımları DAÜ Öğretim üyelerinin ve alt yapısının el verdiği ölçüde yapabileceğimiz katkıların tamamını akademimiz de paylaşmaya her zaman hazırız.”

Atatürk Öğretmen Akademisi Başkanı Zehra Özçınar da imza töreninde yaptığı konuşmada,
“2013 yılında da protokole dönüştürüldü. Kaynak paylaşımının ilki 2019 yılında yapıldı. Öncelikle bilimsel, kültürel ve insan gücü dışı kaynakların paylaşılması üzerine protokolü kurduk. İşbirliği’nin devam etmesinden dolayı mutluyuz. “İfadelerini kullandılar.(MHA)