Türkiye’nin dijital eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) KKTC'li öğrencilerin de hizmetine sunuluyor.

Öğretmen ile öğrenciler arasında iletişim kurmak ve eğitimleri boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulan eğitsel dijital içerik platformu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile TC Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un video konferans yoluyla imzaladığı protokolle KKTC’de eğitime kazandırıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, Çavuşoğlu ve Selçuk’un imza töreni sırasında yaptığı açıklamalara da yer verildi.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın KKTC için özelleştirilmiş bir hali KKTC’de kurularak, ekim başı itibarıyla kademeli olarak KKTC’deki öğrenci ve öğretmenlerin kullanmaya başlayacaklar

Bakanlık açıklamasına göre, KKTC-EBA Projesi’nin iki aşamada gerçekleştirilmesi planlanmakta. İlk aşamada lise programı devamında ise okul öncesi açılacak. İlkokul ve ortaokuldaki ortak derslerle ilgili programlar öncelikli olmak üzere diğerlerine kademeli olarak sisteme dahil olacaklar. KKTC-EBA’nın, sonraki aşamalarda KKTC müfredatı ile EBA içeriklerinin uyumlandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından tüm öğrenci, öğretmen, veli ve okul yöneticilerinin kullanımına sunulacak.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerinde KKTC ve T.C. müfredatlarında yer alan farklılıklardan ve programlardan (IGCSE , A-LEVEL)  dolayı bu seviyelere yönelik analiz çalışmasının tamamlanmasıyla KKTC-EBA’nın bu kademelerde açılışı, ikinci aşamada gerçekleştirilecek.