30.10.20 tarihinde park halindeki aracında yapılan aramada tasarrufunda Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan toplam 11 gr ağırlığında madde bulunan Suriye uyruklu Y. A.S.(E-22) suçüstü hali tutuklanmış ve 31.10.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.
Zanlı bugün 03.11.20 tarihinde kanunsuz Hint keneviri tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesi'nde yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.
İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Cüneyt Arkın yemin altında şahadet vermek suretiyle mahkemeye bilgi verdi. PM Arkın şahadetinde, alınan bilgi ışığında 30.10.20 tarihine saat 23.20 raddelerinde, Gazimağusa’da bir alışveriş merkezinin park alanında, aracının içinde şoför mahallinde oturur vaziyette zanlının tespit edildiğini söyledi. Zanlının huzurunda araç içerisinde arama yapıldığını belirten tanık polis, ön yolcu koltuğu üzerinde kağıt poşet içerisinde foil kağıda sarılı Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 7 gr ağırlığında madde, aynı koltuğun arka kısımdaki cepte cüzdan içerisinde sigara paketi içerisinde ayrı ayrı foil kağıtlarına sarılı  yaklaşık 3 gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve aynı cüzdanda bir başka sigara paketi içerisinde foil kağıda sarılı satışa hazır yaklaşık bir gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu madde, aracın torpido gözünde ise üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan siyah renk hassas bir terazi bulunarak emare alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.
Zanlının bugün itibarıyla gönüllü bir ifade verdiğini belirten tanık polis ifadenin teyit ve tekzibi yanında sorgulanacak kişilerin bulunduğuna dikkat çekti. Zanlının tasarrufunda bulunan emarelerin hafta başında inceleme ve analiz için uzmana gönderildiğini ancak henüz bir rapor temin edilemediğini söyleyen PM Arkın zanlının tutukluluk süresinin 3 gün daha uzatılmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)