Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kullanıma açılan bölgelerde hiçbir özel mülk yok. Kesinlikle mağduriyete yol açılmayacak. Karşı tarafın itirazları şimdiden boşa çıkmıştır” şeklinde konuştu.

"Maraş'ın KKTC toprağı olduğu tartışmasız bir gerçek" diyen Erdoğan, Maraş'ın açılmasının birçok yeri rahatsız edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar, hep Kıbrıs’taki Türkler sabretti, biz sabrettik; ama bu sabrın karşılığını alamadık. Adadaki Kıbrıs Türklerinin 5 asırlık varlığını kaldırmaya yönelik bir dönemde, bu gelişmenin olması anlamlıdır. Çözümsüzlüğün bedeli, hep Kıbrıs Türkü'ne ödetilmek istenmiştir. Maraş da bu çözümsüzlüğün bir parçasıdır. Kıbrıs’ın geleceğini, artık hayaller yerine somut gerçekler üzerine inşa etme kararı aldık. Tasarruf, Türk makamlarına aittir.  Perşembe sabahından itibaren kapalı bölgeye girilebilecek olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu, KKTC ekonomisini şaha kaldıracak bir fırsattır. Mülkiyet hakkına saygı gösterilerek, Maraş'ın tümü açılmalı. KKTC büyüdükçe, zenginleştikçe, güçlendikçe kendisine uygulanan ambargo zincirleri de birer birer kırılmaya başlayacaktır. Maraş'ın açılması kararının KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum."