CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile ilgili olarak, “Bu ‘iktisadi ve mali işbirliği anlaşması’ falan değil” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabı üzerinde TC ile KKTC arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın detaylarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Erhürman açıklamasında, “Bu ‘iktisadi ve mali işbirliği anlaşması’ falan değil” dedi.

Erhürman’ın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Bu, aynı kısım itibarıyla, olsa olsa, kendi kendini yönetme, kendi ayakları üzerinde durma, kurumsal yapıya sahip çıkma, ülkenin planlı kalkınmasını sağlama, temel hak ve özgürlükleri koruma, bu ülkenin iş insanını, esnafını, kamu ve özel sektör emekçisini ayakta tutma, Türkiye ile KKTC arasında doğru zeminde iyi ilişkiler kurma iradesinden vazgeçme protokolü!

İmzalamadan önce okudunuz mu, okudunuzsa anladınız mı, anladınızsa önemli kısmının bu ülkeye/bu halka/bu ekonomiye uymamasını umursadınız mı, bilmiyorum! Her zamanki gibi, “önemli olan imza töreni! İmzalayalım, nasılsa uygulamayız” mı dediniz, onu da bilmiyorum!

Ama bu ülkenin, bu halkın gailesini çekmediğinizi, tek derdinizin oturduğunuz/oturacağınız koltuklar olduğunu artık herkes biliyor! Bundan böyle Meclis daha fazla sokakta, sokak daha fazla Meclis’te! Yerine getirmek bir yana, kimseyle istişare etmeden, halkın iradesine başvurmadan, koltuk uğruna verdiğiniz bu taahhütleri anlatın bakalım kime anlatabileceksiniz!”