Başbakan Ersin Tatar, mühimmat bulunan askeri tesislerin yerleşim yerlerine yakınlığı konusunun değerlendirileceğini kaydederek, “Bu olay meseleyi tetikledi. Hem hükümet hem de ilgili makamlar bunu değerlendirecek, değerlendirmesi gerek” dedi.

Başbakan Tatar, Girne’deki Mühimmat Bölük Komutanlığı’ndaki patlamayla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Başbakanlık’taki basın toplantısında sabahın ilk saatlerinden itibaren yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tatar, olayın sabotaj olup olmadığına, bölgede patlamamış mühimmat olup olmadığına dair soruları da yanıtladı.

Bir soru üzerine Başbakan Ersin Tatar, askeri mühimmat bulunan tesislerin yerleşim yerlerine yakınlığı konusunun değerlendirileceğini kaydederek, “Bu yerleşkeler yerleştirilirken, bu bölgelerde bu kadar yapılanma tabi ki yoktu. Bu olay meseleyi tetikledi. Hem hükümet hem de ilgili makamlar bunu değerlendirecektir, değerlendirmesi gerekmektedir” dedi.

Bu olayın sabotaj olup olmadığıyla ilgili soruya yönelik Başbakan Tatar, şunları söyledi:

“Ben Kolordu Komutanı’yla görüştüm. Zaten akşam Barış Plajı’nda kriz komitesi oluşturuldu. Cumhurbaşkanı, ben, Başbakan Yardımcısı, bakanlar oradaydık. Akşam itibarıyla Kolordu, Güvenlik Kuvvetleri, Sivil Savunma, Polis, Orman Dairesi, Sağlık Bakanlığı ekipleri, koordineli, profesyonel şekilde ve iş birliği içinde çalıştı, tereddüde mahal verilmedi. Türkiye ile temas kuruldu. Bilgi ve değerlendirmeler alındı. Kriz masası hâlâ çalışmalarını sürdürüyor. Ankara’dan heyet de geliyor. Bu ancak tetik incelemelerden sonra açıklanabilir. Şu anda böyle bir bulgu yok.”