Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 33 oy alarak birinci olan Ersin Tatar, 18 Ekim Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimiyle ilgili Demokrat Parti’yi ziyaret etti ve DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ile görüştü. Ulusal Birlik Partisi adayı Ersin Tatar ve DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu görüşme sonrası basına açıklamada bulundu.
DP’lilere seslendi, destek istedi. Önümüzdeki hafta katılımın daha yüksek olmasını temennisini de belirten Tatar, DP’ye teşekkür etti, Serdar Denktaş’ın da adayları olarak demokrasi örneği sergilediği görüşünü belirtti. 
Tatar, "Pandemi nedeniyle seçime katılım az oldu. İradenin sandığa yansıması için halkın sandığa gitmesini istiyoruz. DP ve destekledikleri Serdar Denktaş güzel bir demokrasi örneği verdi. Bizimle görüşen Fikri Ataoğlu’na teşekkür ederim. Bu topraklarda refah ve huzurun sürmesi için demokrasinin yerine getirilmesi, sandığa gidilmesi ve çıkacak sonuçların ardından halkın iradesine saygı duyulmalı".
Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu ise Pandemi nedeniyle seçimlere katılımın az olduğunu belirterek, halka sandığa gidip oy kullanması yönünde çağrı yaptı. Fikri Ataoğlu, DP Merkez Yönetim Kurulunun bu akşam 18:00’de toplanacağını ardından seçimde partinin duruşunun Parti Meclisinde tartışılacağını ve alınacak kararın kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.