28.6.20 tarihinde saat 02.45 raddelerinde Gazimağusa’ da, eski eşinin S.T’ nin kalmakta olduğu ikametgâha giderek izinsiz olarak mülke girdikten sonra ikametgâhın salondan balkona açılan alüminyum kapının 100x220 ebadındaki camını kırıp zarara uğrattıktan sonra orda bulduğu 60 cm uzunluğundaki bir odun parçasını savurmak suretiyle müştekiyi darp eden O.K şikâyet üzerine tutuklandı.
Zanlı 30.6.20 tarihinde, Kasti hasar, darp ve mülke tecavüz suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.
Bugünkü teminat duruşmasında iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru İbrahim Gökova olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Gökova şahadetinde, 28.6.20 tarihinde saat 02.45 raddelerinde zanlının Gazimağusa’ da ikamet eden eski eşi S.T’ nin evine gittiğini, izinsiz olarak mülke girdiğini ve salondan balkona açılan kapının 100x220 ebadındaki camını kırıp hasara uğrattığını söyledi. Daha sonra eline aldığı 60 cm uzunluğundaki odun parçasını şikâyetçiye savurduğunu, odunun şikâyetçinin beline isabet etmesi nedeniyle darp suçunu, sizi gebertecem deyip bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık suçlarını işleyen zanlının şikâyet üzerine tutuklandığını söyledi.
Mesele ile ilgili tahkikatını tamamladığını belirten polis memuru Gökova zanlının davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 7000 TL nakdi teminat yatırması, bir kefilin 40000 TL’lık şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)