23.10.20 tarihinde 00.20 ile 04.15 saatleri arasında Gazimağusa’da yeni İzmir bölgesinde birlikte kaldığı ev arkadaşı M.A‘nın yatak odasının kapısını evde olmadığı bir esnada kırmak suretiyle içeri giren ve şilte altında muhafaza edilen toplam 2400 TL nakit para, 1 adet 24 ayar altın erkek bilekliği ve bir çift 40 numara spor ayakkabı çalan E. T. (E-28) Girne turizm limanında Mersin’e gitmek üzere iken tespit edilerek tutuklanmıştı.
O günden bugüne değin tutuklu bulunan zanlı bugün 3.11.20 tarihinde geceleyin ev açma, ikametgahtan sirkat ve kasti hasar suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 3 ay’ı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderildi.
Bu günkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PM Gökhan Yıldırım yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. PM Yıldırım şahadetinde, zanlının 23.10.20 tarihinde 00.20-04.15 saatleri arasında birlikte ikamet ettiği arkadaşı M.A’ın yatak odası kapısını kasten ve kanunsuz olarak kırmak suretiyle içeriye giriş sağladığını söyledi. İçeriye girdikten sonra müştekinin kaldığı yatağın şiltesi altında muhafaza edilen 1400 TL nakit para, 1 adet 24 ayar altın erkek bilekliği, komodin çekmecesi içerisinde plastik kap içerisinde muhafaza edilen 1000 TL tutarında madeni bozuk para ve bir çift erkek spor ayakkabıyı sirkat ettikten sonra ayrıldığına değinen PM Yıldırım, olayın sabah saat 05.00 raddelerinde polise intikal ettiğini söyledi.
Olay mahallinde yapılan araştırmada konu ikametgâha dıştan herhangi bir müdahalede bulunulmadığı ve giriş sağlanmadığının tespit edildiğine vurgu yapan PM Yıldırım, şüphelerin zanlı üzerinde yoğunlaşması nedeniyle tahkikatın o yönde değiştiğini ve arkadaşlarından yapılan soruşturmada Mersin’e gitmek üzere Girne’de olabileceği yönünde bilgi alınması üzerine Girne polisinin olaydan haberdar edildiğini belirtti.
Zanlı Kaçma hazırlığı yaparken Girne’de tespit edilerek yakalandı.
Aynı gün zanlının beraberinde 2 bavul ile kaçma hazırlığı içerisinde olduğu bir esnada tespit edilerek sorgulandığını, ithamları kesinlikle kabul etmediğini ve tutarsız beyanlarda bulunması üzerine tutuklandığına değinen Yıldırım, aynı gün Gazimağusa kaza mahkemesine çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini belirtti.
Kamera görüntülerinden zanlının bir iş yerlerinden madeni paraları bütünlemeye çalıştığı tespit edildi. 
Tutukluluk süresi içerisinde zanlının bavulunda yapılan aramada bir çift 40 numara spor ayakkabı bulunarak emare alındığını, evden ayrıldıktan sonra takip ettiği güzergâh üzerindeki kamera görüntülerinden zanlının uğradığı işyerlerinde yapılan soruşturmada zanlının tasarrufundaki metal paraları bütünlemeye çalıştığı yönünde bilgiler elde edildiğine dikkat çeken Yıldırım bir başka iş yerinde zanlının yemiş olduğu yemeğe karşılık 30 TL ücretin tümünü metal para ile ödediğinin belirlendiğini söyledi.
Tahkikat süresinde zanlının tüm ithamları ret ettiği, ayakkabının ve bozuk paraların kendisine ait olduğuna dair beyanı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu konuda şahadet mevcut olduğunu, ayakkabının müştekinin patronu tarafından bir marketten alındığına dair ifadeler temin edildiğini belirtti. Bozuk paraları bütünlemeye çalıştığını gösteren bir de kamera görüntüsünün mevcut olduğunu söyleyen Yıldırım, yapılan tespitlerde müştekinin kırılan kapısına 1000 TL hasar olduğu, 24 ayar altın erkek bilekliğinin değerinin 10 bin TL ve spor ayakkabının değerinin de 50 TL olduğu yönünde şahadet temin edildiğini belirtti.
Aleyhindeki suçlamaları kabul etmeyen T.C. vatandaşı zanlının KKTC’deki çalışma izninin 13.10.20 tarihinde işvereni tarafından iptal edildiğine dikkat çeken PM Yıldırım, KKTC de hiçbir yakını ve kalacak yeri bulunmayan zanlının hükümsüz tutuklu olarak 3 ay süre merkezi ceza evine gönderilmesini talep etti.
Yargıcın izin vermesiyle yerinden konuşan zanlı aleyhindeki suçlamaları kabul etmediğini, ayakkabı ve metal paraların kendisine ait olduğuna dair beyanda bulunarak arkadaşının kendisine komplo kurduğunu iddia etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 3 ay’ı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)