5. Tatlısu Ot Kültür Festivali Basın Toplantısı bugün saat 11.00’da Tatlısu Zambak Tatil Köyü’nde Tatlısu Belediye Başkannı Haryi Orçan, Final Organizasyon Direktörü Yıltan Tozakı ve  Sunucu Pembe Düzova katılımı ile gerçekleşti.

Festival 1 Mart Pazar günü saat 10.30’da başlayacak.

Tatlısu Belediye Başkannı Haryi Orçan konuşmasında, Bu yıl 5'incisini düzenleyeceğimiz Tatlısu Ot Kültür Festivalini gerçekleştirirken amacımız, festivali düzenlerken ülkemizde kanser atrışına dikkat çekerek, doğada doğal yollar ile yetişen ot çeşitlerini tanıtmak, vatandaşlara kimyasal içerikli ürünler ile değil doğal yollarla yetişen sağlıklı otlarla beslenmeyi teşvik etmektir. Festival, Belediyeler arasındaki işbirliğini de öne çıkaran dayanışmayı sağlıyor Cittaslow üyesi olan belediyelere destekleri için teşekkür ederim.  Bu yıl itibariyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne tur organizasyonları yapılıyor.Tursen ve Cyprusstar’a da emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.Bu festivalin Cittaslow felsefesini de öne çıkarıyor. Turizme de büyük katkı sağlayacak. Dolayısı ile Tatlısu halkının sahiplendiği festivale halkın çok katkısı var. Festivalimizde Kıbrıs Türk Kültürüne ait yiyecek, içecek ve el sanatları gibi ürünler stantlarımızda yer alacak. Bir toplumun ayakta kalmasının önemli nedenlerinden biride kültür ve sanata verdiği değerdir. Kültür evi açılışımız yapılacak bölgemize gelenler Cam seyir terasını göreceklerdir. Lefkoşa Türk Belediyesi'nin Gezi Treni gün boyu hizmet verecek, vatandaşlarımız Minia Kıbrıs Müzesi, Antik Değirmen'i ve Sanat sokağını gezecekler, kültürümüzü yansıtan yemeklerimizi tadacaklardır. Festivalde Pembe Düzova sunuculuk yapacak, yerel gruplarımız Gancelli ve Grup Otantik yer alacak, Türkiye'den Tual konser verecek, Değirmenlik Belediyesi Rockalaturka konseri, Obüs Kukla ve Jonglör Şov, Kıbrıs kültürü halk dansları, Mustafa Tozakı’nın kalemi ücretsiz porte çizimleri,Sahavet Aslan fırçası ile makyaj sanatı,gün boyunca canlı soğuk heykeller, uzun adamlar, Enver Ertaş eğlenceli dakikalar,Sihirli Balon Şov-Barış ve Golden Band Cyprus yer alacak. Emeği geçen Final Organizasyon Direktörü Yıltan Tozakı'ya teşekkür ediyorum. Sponsorlarımız Albank ve Creditwest'e de teşekkür ediyorum. Festivalin düzenlenebilmesi için emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Final Organizasyon Direktörü Yıltan Tozakı ise, 5'incisini düzenleyeceğimiz Tatlısu Ot Kültür Festivali’nde 1. yıldan beri büyük ilgi gören bir festival, her yıl başarılı bir çizgide gidiyoruz, geçen yıl yağmur yağmasına rağmen oldukça yoğun ilgi gören festival, bu yılda şimdiden ilgiyle karşılanıyor. Halkımıza keyifli ve güzel bir gün yaşatacağız. Tatlısu Belediyesi'ne, çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Sunucu Pembe Düzova, ilk defa festivalde sunuculuk yapıcam ama Tatlısu'ya birçok kez geldim. çok sevdiğim bir bölge insanıyla, başkanıyla, deniziyle, toprağıyla güzel bir yer ve ot yönünden de çok verimli bir yer burası neredeyse 28'e yakın ot çeşidi var. bu yıl festivalde sunuculuk yapmaktan büyük keyif alacağım tekrardan teşekkür ederim" dedi. (MHA)