(18.01.2022…MHA) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, mağduriyetlerini göstermek ve seslerini duyurmak adına eylem gerçekleştiren Palm Beach Hotel & Casino çalışanlarını ziyaret etti. Çalışanları dinleyen Ataoğlu, tüm çalışanlar adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına turizm sektörü emekçilerine teşekkür ederek başlayan Ataoğlu’nun konuşması şu şekildedir;

“ Bu pandemi sürecinde en mağdur olan sektör turizm sektörü oldu. Bu süre içerisinde sizler kendinizi gösterdiniz, kendinizi ispatladınız. Ben bütün emekçi arkadaşlarıma teşekkür ederken, bütün işverenlere de teşekkür ederim. Pandemi sürecinde birbirinize sahip çıktınız.

Pandemiden önce de söylediğimiz tek bir şey vardı; bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tek bir dilde konuşması lazım, o da turizmdir ve pandemi süresi, turizm sektörünün çarpım yelpazesinin ne kadar geniş olduğunu gösterdi.  Gönlümüz bu durumları istemezdi fakat bu süreçte üreticilerimizin ne kadar sıkıntılı durumlar içerinde olduğunu, esnafımızın kepenk kapattığını gördük.

Bizim esas üzerinde durduğumuz şey, çalışanlarımızın mağdur edilmemesi. Şirketler, kişiler kendi aralarında anlaşamayabilirler, itirazları olabilir ve hukuk yoluna başvurabilirler. Bizim istediğimiz sadece burada çalışan arkadaşlarımızın mağdur edilmeden hukuk boyutu devam ederken, çalışmalarına müsaade edilmesi. Yarın mahkeme var; buradan çağrımız olsun, en azından bize müsaade etsinler, iş yerlerimizde çalışmaya devam edelim. Hukuk kararını verdiğinde boynumuz kıldan ince.

Bugün değil devamlı, bu iş çözülene kadar yanınızda olacağım. Burada kaç kişiyseniz, artı bir koyun yanınıza. Bu nöbette yanınızdayım. ”

(MHA)