İşte Sevilay Öztürk'ün Filiz Aker ile ilgili konuşmasından önemli ayrıntılar;

Arkadaştık. Ben 77'liyim, o 63'lü. Ama yaşın bir önemi yok. Genç kız gibiydi Filiz. Belki de çocuğu olmadığı için. Çok enerjik, çok pozitif. Güzel yaşamayı seven bir kadındı. Müzik sever, dans eder, prosecco'lar, şampanyalar içer, güzel yerlerde, güzel yemekler yer...
Hayattan keyif alan bir insandı. Ama başlarda. Sonradan bu noktalara gelmesi çok trajik, çok üzücü. Çok yalnızdı. O şaşaalı hayatının içinde yapayalnızdı.
Vatan'ın askere gitmeden önceki döneminde, kısa süre beraberlikleri oluyor. İkisi de Polat Tower'da yaşıyordu. Asansörde filan, bir yerlerde tanışıyorlar. Çok seçici bir kadındı Filiz, hatta tutucu. Öyle önüne gelenle birlikte olacak bir kadın değildi. Güzel adam severdi, Vatan'ı da beğeniyordu. Vatan o dönem bekâr, Filiz de öyle... Görüşmeye başlıyorlar ama öyle göz önünde değil.
Çoğunlukla evde vakit geçiriyorlardı. Filiz çocuk yapmak istedi, yaşı geçiyordu. Ama Vatan, "Aramızda yaş farkı var, olmaz!" demiş. Bunlara kırıldığını biliyorum. Bir erkekten duymayı istemeyeceğiniz şeyler. Vatan da kendine göre haklı. Filiz üzüldü fakat hayat da devam ediyordu. Öyle kendini kahretmedi.

FİLİZ AKER'İN PARASI NASIL BATTI?

Ben 2007-2008'de özel bir bankanın CEO'suyla birlikteydim. Bir yerlere gittiğimizde, Filiz'i de alıyorduk yanımıza. Çünkü sosyal, eğlenceli biriydi. Beşiktaş'taki Vogue'da buluştuk bir gece.
Erkek arkadaşımın yanında Kıbrıslı bir bankacı daha vardı. Orada, bu adam ve Filiz, birbirlerine telefonlarını alıp vermişler.
Sonrasında Filiz, o adama güvenip yatırım yapmış. Ama bundan benim de, erkek arkadaşımın da haberi yok. 100-150 bin dolar kaybetmiş orada.
Belli bir zaman sonra erkek arkadaşımı aramış, "Bu parayı senin yüzünden kaybettim!" demiş. Olaydan habersiz ya, o da "Hangi parayı?" diye sormuş...

Filiz ona demiş ki, "Bir gün intihar edeceğim. Oraya da yazacağım, benim intihar sebeplerimden biri sensin!" O da şaşırmış kalmış. Zaten banka kayıtları, telefon şifreleri çıktığı zaman, her şey bence çok daha netleşecek.

Filiz'in ne kadar parası vardı, ben hiçbir zaman bilmedim. Bunlar insanın mahremidir.