Gazimağusa Belediyesi, kent genelinde sivrisinekle mücadelede göletler ve sazlık alanları çevreyle uyumlu biyolojik larvasit kullanarak ilaçlamaya başladı.



Sağlık Şubesi ekipleri, bir süreden beridir sivrisinekle mücadelede son derece önemli olan göletlerin ilaçlanması için çalışmalara yoğun bir şekilde devam ediyor. Uzman ekiplerin kontrolünde sineklerin üremesi için uygun zemin oluşturan su birikintilerinden larva örnekleri alınarak, biyolojik yaşama herhangi olumsuz etkisi olmayan ilaçlar kullanılarak larvalar ilaçlanıyor. Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleriyle uzman biyologların birlikte yürüttüğü çalışmalarda, Atık Su Arıtma Tesisi, Çanakkale Göleti Çevresi,Gülseren göleti ve sazlık alanlar öncelik veriliyor.
Larvasit ilaçlamanın yanında ev içi jel ilaçlaması ve rögar ilaçlamasıyla da haşereye karşı genel mücadele de sürdürülüyor.

Arter: “Hem çevreye uyumlu hem etkili yöntemler kullanılıyor”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, özellikle göletler ve sazlık alanlarda larva tespitiyle ilgili saha çalışması yapılarak, larvalarla mücadelede etkili sonuçlar almayı amaçladıklarını kaydetti.

Uzman ekiplerin katılımıyla yapılan çalışmalarda ilaçlamaların sadece larvaları hedef aldığını belirten Başkanı İsmail Arter, sıkıntısız bir yaz geçirmek için çalıştıklarını, doğal yaşam için tehdit oluşturmayan ve çevreyle uyumlu biyolojik ilaçlarla göletlerin her noktasının ilaçlandığını söyledi.