Gazimağusa Belediyesi ile Credit West Bankası arasında online tahsilat protokolü bugün Belediyede düzenlenen törenle imzalandı. Protokole Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Credit West Bankası Genel Müdürü Mazher Zaheer imza koydu. Belediye ile Banka arasında kurulan sistemle vatandaşların 7 gün 24 saat online olarak yapacakları ödemeler anında Belediyenin veri tabanına yansıyacak. Törende, Credit West Bankası Gazimağusa Şube Müdürü Doğan İnal, Bilgi Sistemleri Müdürü Bora Tüccaroğlu, Bilgi Sistemleri Yöneticisi Ayşen Tunca ve Gazimağusa Belediyesi Mali Şube Sorumlusu ve görevlileri hazır bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Gazimağusa Belediyesi ile Credit West bankası arasında uzun süredir çalıştıkları projenin imza aşamasına geldiklerini, halkın belediyeye yapacakları ödemelerde internet üzerinden ödemeyi hızlandırma anlamında sistemin büyük kolaylık sağlayacağını söyledi. Başkan Arter, banka yetkililerine pandemi döneminde uzaktan ödemeye imkan sağlayan sistemle ilgili yaptıkları işbirliği ve çalışmadan dolayı teşekkür etti. İçinde bulunduğumuz şartlarda ve teknolojik gelişim içinde eski yöntemlerle çalışmanın belediyeye artık yakışmadığını ifade Başkan Arter, insanlarımızın hem bu kolaylıktan faydalanması hem kalabalıktan uzak kalması adına uygulamanın önemli olduğunu söyledi. Başkan Arter, insanlarımızın bu konuyu öğrenmesi gerektiğini, Belediyede çalışanların bu konuda halkımızı bilinçlendirmesi anlamında eğitim verebilmesi gerektiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Credit West Bankası Genel Müdürü Mazher Zaheer ise, Credit West olarak Gazimağusa Bölgesinde böyle bir proje yapmaktan mutlu olduğunu, tüm Kıbrıs’ın dijitalleştirme çalışması yapması gerektiğini, tüm kurumların bu konuda adım atması gerektiğini, Gazimağusa’da vatandaşların 7/24 saat ödemlerini yapabileceklerini, Şube dışında online olarak diğer uygulamalarla ödeme yapabileceklerini söyledi. Zaheer, Kıbrıs’ta nakit işlemlerin olmamasının vizyonları olduğunu, nakit işlemlerinin hem banka  hem kurum için maliyetli olduğunu, bu tür işlemleri dijitalleştirmek istediklerini, Lefkoşa, Değirmenlik ve Gazimağüusa Belediyesinin bu sisteme dahil olduğunu ifade ederek, Belediyeye iş ortaklığından dolayı teşekkür etti. (MHA)