(03-09-2021 – MHA) Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen bugün yaptıkları basın açıklamasının ardından kısa görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından bugünden itibaren  süresiz grevin kalkması kararı alındı.

Yapılan basın açıklamasında Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında;

Grevin yapılmasını haklı gördüğünü söyleyerek sözlerine başlayan Arter,kimsenin hakkının yerde kalmasını kabul etmediğini, bir bedel ödenecekse öderim dedi.

Daha sonra ise bu türden sıkıntıların tekrar yaşanmasını istemediğini, grevlerinde demokratik anlamda yasal olduğunu belirtti. Bugün gerçekleştirdikleri kısa görüşmede yasal zeminde nasıl ilerleyeceklerini belirlediğini, Belediye ve Mağusa halkına hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını gerçekleştirdi.

GMB Başkanı Arter’in konuşmasının ardından Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Özüşen konuşmasına devam etti.

Özüşen, grevin şuan dan itibaren sonlandığını, ek maesailerin nasıl ve ne zaman ödeneceği konusunda takvimlendirmelerin yapıldığını belirtti. Maaşlarla ilgili sorunun çözüldüğünü belirten Özüşen, greve girerken belirlenen anlaşmazlık sorunlarını şuan itibari ile çözmüş bulunduklarını dile getirdi.

Daha sonra ise Mağusa’ya ve Mağusalılara verdikleri rahatsızlıktan dolayı özürdiledi.(MHA)