Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin poliklinik servisinin cam çatısını çevreleyen mermer taşlar döküldü. Sabah 08.00-12.00 saatleri arasında hizmet veren polikliniğin bekleme salonunun çatısının dün saat 15.00 sıralarında çöktüğü belirtildi. 

Polikliniğin bekleme salonuna yağmur gibi düşen mermer parçaları o esnada içeride kimsenin olmamasından dolayı herhangi bir yaralanmaya neden olmadı.

Hastaneye yetkilileri, parçalar halinde bekleme salonuna düşen mermer parçalarının bir insanı yaralayacak nitelikte olduğunu, o anda içeride kimsenin olmamasının büyük bir şans olduğunu belirtti. 

Taşların düştüğü salonda mesai saatleri içerisinde olsaydı kesin yaralanan olacaktı, ancak olay öğleden sonra oldu bu sebeple de kimse zarar görmedi.

Hastane 14 yıldır tadilat yüzü görmedi.

Hastane yönetimi, 2008 yılında faaliyete giren hastane binasının o tarihten beri yenilenmediğini ve çatıların zamanla aşındığını ifade etti. 

Hastanede bulunan toplam 8 tane cam çatının yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken hastane yönetimi, en kısa zamanda bakım yapılmazsa benzer olayların tekrar yaşanacağını dile getirdiler.