Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’yla ilgili Birleşik Kurul Toplantısı, Birleşik Kurul Başkanı olarak Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan’ın katılımıyla Gazimağusa Belediyesinde yapıldı. Yapılan toplantıda, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı Raporu, Kurul üyelerinin oy birliği ile onaylandı. İmar planı Başbakanlık tarafından resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girebilecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, uzun bir zamandan beridir Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi bölgelerini kapsayan imar planı çalışmasının zaman zaman hızlandığını zaman zaman da tıkandığını ifade ederek, “her halükârda dört dörtlük bir plan olması beklenemezdi. Belirli kesimlerin tepkisel itirazları da olabilir. Ancak belediye meclislerimizde üzerinde çok çalışılarak gelinen noktada, İmar Planı belediye meclislerinden olumlu oy alarak birleşik kurulun gündemine gelmiş bulunuyor.” dedi.

Başkan İsmail Arter, Birleşik Kurul'da 3 Belediye Başkanı ile 2 bölge Kaymakamı ve Şehir Planlama Dairesi Müdürü’nün bulunduğunu, Belediye meclislerinin olumlu kararlarını da dikkate alarak Birleşik Kurul’un bu konuda karar vereceğini, bunun ardından ileriye taşınması anlamında bakanlıklar arasında yazışmayla Başbakanlık üzerinden resmi gazetede yayınlanarak imar planının hayat bulmuş olacağını söyledi. Başkan İsmail Arter, içeriğinde itirazlı konular olsa da onun yasal anlamda yolunun açık olduğunu, zaman içinde gündeme alınıp düzeltme çalışması yapılabileceğini söyleyerek, planın hayırlı olmasını diledi.

Şehir Planı Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan ise, 2016 yılında başlayan Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı’nın Birleşik Kurul’un son toplantısında oylanıp resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe gireceğini ifade ederek, temennilerinin planın bir an önce hayat bulması olduğunu söyledi. Yiğitcan, 7 Temmuz’daki red toplantısından sonra 2. gerekçeli toplantılarını yaptıklarını ifade ederek, “Belediye Başkanlarımız ve Kaymamaklarımızın oyları ile "evet" çıkması halinde biz bunu yayınlanmak üzere Başbakana arz edeceğiz ve resmi gazetede yayınlamak suretiyle de planımız inşallah yürürlüğe girecek.” dedi.