18.9.20 tarihinde saat 13.10 raddelerinde Gazimağusa’da, kalmakta olduğu yurt odasında mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık yarım gr ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduran C. I. polis tarafından suçüstü hali tutuklanarak uyuşturucuya emare olarak el konulmuş ve 19.9.20 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süresi dolan zanlı bugün 22.9.20 tarihinde kanunsuz Hint keneviri alma ve tasarruf suçlamasıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Cüneyt Arkın, olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. PM Arkın şahadetinde, 18.9.20 tarihinde zanlının kalmakta olduğu yurt odasında huzurunda arama yapıldığını belirtti. Yapılan aramada çalışma masası üzerindeki dolap içerisinde kırmızı bir çanta içerisinde Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık yarım gr ağırlığında madde bulunarak emare alındığını söyleyen PM Arkın, zanlının suçüstü hali tutuklandığını belirtti.

Gönüllü ifade vermek suretiyle suçunu kabul ettiğine değinen tanık polis, emarelerle ilgili beklenmekte olan uzman raporlarının henüz gelmediğini, aranmakta olan bir şahsın olduğunu ve alınması gereken ifadelerin de mevcudiyetine dikkat çektikten sonra zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar talep edilen süreyi 3 gün olarak sınırladıktan sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının tutukluluk süresinin 3 gün daha uzatılması yönünde emir verdi. (MHA)