11 Mart’da Mağusa Limanı’na mal indirmek için gelen 3 tır şoförü limanda mahsur kaldı.

Malın geldiği tarihten itibaren üç gün bekletilip boşaltılmadığı  ve daha sonra ortaya çıkan koronavirüs nedeni ile  burada hesapta karantinada tutuldukları için ülkelerine dönemediklerini belirten 3 tır şoförü Gökhan Çayır, Ozan Kara ve Tuncay Turan mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.


Gökhan Çayır: 
“11 Mart’dan beri Mağusa Limanı’ndayız. Yükümüzü boşaltalı yaklaşık bir hafta oldu. Türkiye’ye gideceğiz ancak bizi gemiler almıyor. Gelirken Karpaz gemisiyle geldik ancak dönerken  yolcu götürülemeyeceği söylendi. Bir an önce ülkemize gitmek istiyoruz en azından kendi ükemizde çoluk cocuğumuzla karantinada olalım. Neyi beklediğimizi de bilmiyoruz. Liman Başkanlığı var Gümrük Müdürlüğü var üç kişiyi gönderemiyorlarmı ? Bindirsinler bizi geldiğimiz firmaya arabamızdan dışarı da çıkmayalım geminin içinden ülkemize dönelim orada da ne yapılması gerekiyorsa yapalım . Bize söylenen, gemilerde yolcu ve araç tarafında yer yok ama birkaç firmanın burada yeri var .Biz buraya yük getirdik bir an öncede çıkıp gidelim. Bir biz mi fazlalığız? Bizi limanda karantinaya aldılar banyo yok adam akıllı tuvalet yok sağlıkla ilgili de problem yaşayamaya başlıyoruz. 3 arkadaşız burada limanda bizden başka kimsede kalmadı biz neyi beklediğimizi bilmiyoruz. Biz buraya geldiğimizde 11 Mart Çarşambaydı mesai vardı perşembe ve cuma günüde  mesai vardı .Yük sahibine gerekli hukuksal işlemimi başlatacağım. 3 gün içinde kendi çıkarları için  mesai olmasına rağmen yükümüzü boşaltmadı.Yükümüzü boşaltsaydı biz  şu an ülkemizde olacaktık”dedi.

Ozan Kara:
“Dışarıya çıkamıyoruz. Kendi paramızla yiyip içiyoruz. Bize hiçbir şekilde gıda yardımı yapılmıyor.  Burada arkadaşın dediği gibi banyo sıkıntımız var ve tuvaletler sağlığımızı tehdit ediyor. Biz memleketimize gitmek istiyoruz ne şekilde olursa olsun biz memleketimize gidelim orada karantinaya gireriz .Zaten buraya sağlık belgelerimizle geldik.  Burada bize sağlık personeli gönderip baktıran da yok. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz bizi bir şekilde memleketimize götürsünler”  dedi. (MHA)