Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ve Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan'ın da katılımıyla tüm belediyelerin meclis üyelerine yönelik toplantı yapıldı. ,

Ali Aremek'in sunumunu gerçekleştirdiği toplantı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in yaptığı konuşmayla devam etti.

Başkan İsmail Arter: "Gazimağusa, Yeniboğaziçi, İskele İmar planının sonuna yaklaşmaktayız, bu süreç takvimleştirilmiştir ve takvime göre sene sonu itibarıyla neticeye varacağız. Zorlu bir süreç geçti, bu işler çok sık yapılan işler olmadığı için bu zorlukları da normal görmek gerekir. Eleştiriler de olsa, eksiklikler de olsa bunları tamamlama yönüne giderek en güzelini en mükkemmelini bulmak için çalışıyoruz, bugünkü toplantının da amacı budur ve sonunda geldik , birleşik kurula sunulmak üzere son şekli oluşturulan bu üç bölgeyi kapsayan imar planının sunumu var. Belediye meclis üyelerimize yöneliktir, her belediyeden meclis üyeleri hepsi katılamasa bile çoğu temsili olarak burdadırlar. Dolayısıyla bugün bu sunumdan sonra sıkı temas içerisinde bulunduğumuz şehir planlama dairesi ile bazı gözden kaçan şeyler düzeltilebilir. Takvimimizde ise bugün bu sunumdan sonra 4 Aralık'ta ilk açık oylama yapılacak, birleşik kurul 3 belediye başkanıyla ve iki bölge kaymakamıyla oluşur. Konuşmanın başında ifade ettiğim gibi bu birleşik kurulun onayından öncesinde sizlerin büyük desteği bizim için çok önemlidir, o yüzden emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.