9.12.2019 tarihinde, Gazimağusa’da oturum gerçekleştiren Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda bulunan 3 davayı görüşüp karara bağladı.

Başkan Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun’da oluşan ağır ceza heyeti M.K, G.A ve A.G ile ilgili suç dosyalarını görüşerek karara bağladı.

M.K'a 2 ay hapis cezası
Heyet ilk olarak, 18.9.2019 tarihinde eroin türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf etme suçundan aleyhinde dava getirilen M.K ( E-28 ) ile ilgili kararını açıkladı. M.K ile ilgili kararı ağır ceza mahkemesi başkanı Fatma Şenol okudu. Şenol tüm olguları aktardıktan sonra sanığa birinci davadan 2 ay, ikinci davadan da 1 ay hapis cezası takdir edildiğini, cezaların da birlikte çekileceğini belirtti.

G.A’ a 4 ay hapis cezası
Heyet ikinci olarak Nisan 2019 tarihinde, kendisinden ayrılmak isteyen eski kız arkadaşını tehdit edip resimlerini sosyal medyada ifşa eden G.A’ ın hakkında tanzim edilen öldürme tehdidinde bulunma dosyası ile ilgili kararını açıkladı. Sanık hakkındaki karar yargıç Hazan Aksun tarafından okundu. Suçunu kabul eden sanığa tüm olgular dikkate alındıktan sonra hapislik dışında bir cezanın verilmesinin kamu menfaatine aykırı durumlar yaratacak olmasına değinildikten sonra 4 ay hapislik cezası takdir edildiğini açıkladı.

A.G’ e kefalet ve 5000 TL para cezası
Ağır ceza mahkemesi heyeti son olarak huzurundaki 3.cü dosya olan A.G’ in dosyasını karara bağladı. Sanık hakkında izinsiz patlayıcı madde ve kanunsuz eski eser tasarrufu suçlarından tanzim edilen dosya ile ilgili karar yargıç Hazan Aksun tarafından okundu. Aksun sanığı mahkûm olduğu birinci davadan sulh ve sükûnu korumak maksadıyla 3 yıl süreyle 10000 TL şahsi kefalete bağlarken, ikinci davadan 5000 TL para cezası ödemeye mahkûm edildiğini belirtti. (MHA)