Meme kanseri merkezi tarafından düzenlenen “Meme Kanseri, Hastalığın Oluşumundaki Risk Faktörleri Ve Önemli Belirtiler Semineri” dün akşam Gazimağusa’da gerçekleştirildi.



 

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahar Gülnihal, “Dünyada ve Ülkemizde 1-31 Ekim tarihleri arasında meme kanseri ile farkındalığı,tarama, eğitim ve toplumda sosyal duyarlılık adına birçok etkinlikler düzenlenmektedir. Antik Mağusa Vakfı ve Kanser Hastaları Yardım Derneği birlikte hem farkındalığımızı artırmak, hem hastalıktan korkmadığımızı gerçekten birgün bunun başımıza gelebileceğini bu konuyla bilgili bir şekilde ilerlemek adına bir çember düşündük” dedi.

Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail yaptığı konuşmada, “yıllarca kanseri vurgu yapıp acaba biz mi dövünüyoruz diye düşünüyordum bu yıl sıkıntılar içerisindeyken meme kanseri farkındalık ayına iyi hazırlanamadık. Geçtiğimiz yıllarda yapıtımız etkinlikleri düzenleyemedik fakat sizler farkındasınız ki sizler etkinlik düzenliyorsunuz teşekkür ediyorum. Malezya’da Dünya Kanser Kongresi’ndeydim ülkemizdeki farkındalıkta geldiğimiz noktayı söylediğimde alkış aldık, ülkemizde büyük bir duyarlılık vardır. 25 yıldan bu yana beklediğimiz kanser bildirim zorunluluğu yasasının geçmiş olması bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.



Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter seminerdeki konuşmasında, “Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Hanım ve Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Hanım devamlı bizimle istişare içinde faaliyetler yapan kuruluşlardır. Biz yerel idare olarak daha fazla nasıl katkı koyabiliriz diye kendi kendime sordum. Bu semineri daha çok duyurarak bu tür etkinliklerde insanları bilinçlendirmektir” dedi.



Antik Mağusa Vakfı Başkanı ve Milletvekili Resmiye Canaltay konuşmasında “ Yakın Doğu Üniversitesi ile görüşmemizde sevgili hocamız Prof.Dr. Hasan Besim’i gönderdiler ve ekip olarak da bayanların farkındalığını yaratabilirsek ne mutlu bizlere, Antik Mağusa Vakfı olarak bir çok sosyal sorumluluk projesine el uzatıyoruz, biz kadınlarımızın hastalıkların farkına varabilmemiz için bunları bilebilmemiz için de kendimizi nasıl kontrol edebiliriz ne yapmamız gerekir aslında hiçbirimiz bunu bilmiyoruz kaç kişi meme kontolü yaptığını bilmiyoruz”dedi.
Meme kanseri ile bilgiler aktarılan seminerde kanser hastalarına yardım için bileklikler satışa sunuldu. (MHA)