23.11.19 ile 2.12.19 tarihleri arasında Gazimağusa’ da meydana gelen kanunsuz sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde verme, tasarruf ve kanunsuz ateşli silah tasarrufu suçlarıyla ilgili tutuklanan S.K bugün 4.12.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Uyuşturucu verdiğini kabul etmeyen şahsın evinde 3 namlulu eski bir silah bulundu
İddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Gökhan Yıldırım olgularla ilgili mahkemeye bilgi aktardı. Yıldırım şahadetinde, 26.11.19 tarihinde Yeni Boğaziçi köyünde polis ekibinin yapmış olduğu bir operasyonda daha önce, 29.11.19 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlanan H.H.H’ in tasarrufunda yaklaşık olarak 9 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunmuş ve adı edilen hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmişti.

2.12.19 tarihinde H.H.K’ in 23 - 26.11.19 tarihinde tasarrufunda bulunan 9 gr dışında çok miktarda sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi kız kardeşine ait Mormenekşe köyündeki ikametgâhta zula yaptığına dair bilgi alındığına değinen Yıldırım 2.12.19 tarihinde arama müzekkeresi tahtında söz konusu ikametgâhta arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada ikametgâhın arka avlusunda eski bir mangal altında şeffaf ve üzerinde sarı çizgiler bulunan zipli bir poşet içerisinde yaklaşık 200 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığına değinen Yıldırım, 3.12.19 tarihinde cezaevinde bulunan H.H.H’ in ziyaret edilerek bulunan madde ile ilgili sorgulandığını belirtti. H.H.H’ in 23.11.19 ve 26.11.19 tarihlerinde tasarrufunda bulundurduğu söz konusu uyuşturucu maddeleri toplam 150 gr olarak zanlı S.K’ dan aldığına dair gönüllü bir ifade verdiğine değinen Yıldırım zanlının ayni gün tespit edilerek tutuklandığını ve arama müzekkeresi tahtında ikametgahında arama yapıldığını söyledi. Zanlının ikametgâhında yapılan aramada alt kattaki yatak odasında duvar dolabı içerisinde çelik kasa üzerinde bir adet markası ve kalibresi meçhul 3 namlusu bulunan eski bir silah bulunarak emare alındığını söyleyen Yıldırım, ayni dolabın orta rafında eski eser niteliğinde olabileceğine inanılan üzerinde hac motifi bulunan yabancı dilde yazılmış bir de kitap bulduklarını ve emare olarak aldıklarını aktardı.

Herhangi bir ifade vermeyen ve kendisine suçu izah edildiği zaman H.H.H’ yi tanımadığını ve görüşmediği yönünde beyanda bulunduğunu belirten tahkikat memuru Yıldırım, zanlının cep telefonunda yapılan ilk görsel incelemede H.H.H’ nin vermiş olduğu ikinci gönüllü ifadesini teyit eder şekilde zanlı ile görüşmeleri olduğunun belirlendiğini söyledi.

Ele geçirilen emarelerin incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildiğine vurgu yapan tahkikat memuru Yıldırım, üzerinde hac bulunan kitap ile ilgili eski eserler ve müzeler dairesi ile işbirliği içerisinde olduklarına değinerek tahkikatını salimen yürütebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 2 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. Ayrıca zanlının Gazimağusa Devlet Hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesini ve bu hususta bir rapor tanzim edilmesini emretti. (MHA)