15.10.19 tarihinde, Gazimağusa’da narkotik ve kaçakçılığı önleme şubesi ekiplerince B.Y (E-20) nin ikametgâhında yapılan aramada yaklaşık 2 gr ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde, içerisinde Hint Keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan foil kağıdına sarılı 20 miligram ağırlığında madde ve içerisinde yarım gr ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu bulunduğuna inanılan bir adet öğütücü bulunarak emare olarak alındı.

Yapılan soruşturmada mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan J.G.U (E-27) isimli şahıs da aynı gün tespit edilerek tutuklandı.

Her iki zanlı bugün 16.10.19 tarihinde ek tutukluluk emri için Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. Tahkikat memuru Hasan Selvili olgularla ilgili verdiği yeminli şahadetinde meselenin henüz yeni olduğuna dikkat çekti ve tahkikatını salimen yürütebilmesi maksadıyla zanlılar aleyhine ek tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına yönelik emir verdi. (MHA)