Ali Pilli, “Sağlık personelimiz kadın bir yolcuda hafif ateş tespit etti. 37.5’lik bir ateş. Anne pozitif. Çocuğu negatif. Kadın yolcu da test sonucunun pozitif olduğunu söyledi. Test sonucun pozitif olduğunu bile bile ülkeye geldi. Gemiye nasıl bindi bilmiyoruz. Hastaneye götürüldü. Gemide 19 kişi vardı. 17 temaslısı var. Onları da karantina oteline aldık. Testleri yapılıyor. Temas eden herkes karantinaya girecek” dedi.

Pandemi hastanesi olmamasıyla ilgili eleştirilere yönelik Pilli, “Evet, pandemi hastanesi yapılamadı. Ben de pandemi hastanesi yapılmasını istiyorum, imkanlar çerçevesinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bazı ülkelerde pandemi hastanesi yok. Bu hastaları ayrı bölümde tedavi ediyorlar. Bizdeki hastalar da ayrı bir bölümde tedavi ediliyor. Diğer hastalarla hiçbir ilgileri yok. O yönden herkesin içi rahat olsun” dedi.

Pilli, şu an yurt dışından gelen herkesin zaten 14 gün karantinada kaldığını, 14 günün sonunda test sonuçları negatif çıksa bile bu kişilere bir hafta da ev izolasyonu önerildiğini anımsattı.

CTP milletvekili Dr. Sıla Usar, yerinden söz alarak kürsüdeki Sağlık Bakanı’na “Yolcular gemiye hangi denetimlerden geçerek biniyor? Buradaki denetim nasıl? Gözden kaçan başka hasta olabilir mi” sorusunu yöneltti.

Pilli, “Türkiye’den gelenleri biz kontrol edemiyoruz. Sevindirici olan sağlık görevlisinin 37.5 ateşi olan birini tespit etmesi, gerekli sorgulamayı yapması. Ama zaten bu insanlar karantinaya girecekti. 1 Temmuz’a kadar ülkeye gelecek yolculardan test sonucu istenmiyor, herkes karantinaya alınıyor” dedi.