Girne Düşünce Derneği (GDD) çevrim içi olarak yapılan derslerde öğretmenlerin dijital pedagojik yeterliliğini ve verimini “değerlendirdi”. 
GDD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Karahan, pandemi nedeniyle hızlı bir şekilde başlayan çevrim içi eğitim sayesinde öğretmenlerin dijital göçmenden dijital yerliye doğru gittiğini ve bu aşamada öğretmenlerin dijital pedagojik alan bilgisine sahip olması, pedagoji belgesi veren kurumların da dijital bilgiyi derslerine eklemesi gerektiğini söyledi. 
Karahan, sınıfta beyaz tahta önünde başarılı bir şekilde ders yapan öğretmenin, çevrim içinde zorlanması durumunda Bakanlığa başvurup ihtiyaç duyduğu alanda hizmet içi kursu isteyebileceğini veya üniversitelerin verdiği kurslara katılabileceğini kaydetti.
 “DİJİTAL PEDAGOJİK YETERLİLİK KONUSUNDA ÖĞRETMEN ÖZ DEĞERLENDİRME VE OKUL ÖZ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLATILMALIDIR”
Söz konusu kurslara katılım ihtiyacının, dıştan gelen yönlendirmelerle değil, her öğretmenin kendisinin belirlemesi gerektiğine de değinen Karahan, öğretmelerde öz-değerlendirme kültürünün oluşturulması gerektiğini ve bu konuda Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Dairesi başta olmak üzere tüm dairelerin ve eğitim paydaşlarının işbirliği ile kurs verebileceğini ifade etti. 
Karahan, şöyle kaydetti:
“Öğretmen öz değerlendirmenin yanında okul öz değerlendirme çalışmaları başlatılmalıdır. Okullara kendi hikâyelerini yazma fırsatı verip, eğitimi iyileştirmeliyiz. Atatürk’ün dediği gibi ‘Bir ülkeyi kalkındırmanın en iyi enstrümanı eğitimdir’”.