Birleşik Eylem Komitesi,  Esnaf, zanaatkar ve sektörlerden temsilciler ikinci ekonomik paketi ve hükümeti protesto etmek amacıyla  bugün  Girne’den Lefkoşa’ya yürüyüş gerçekleştiriyor.,Birleşik Eylem Komitesi’nin “Hükümet yüzünü bize dön” sloganıyla başlattığı eylemler kapsamında gerçekleşecek yürüyüş, bu sabah 07.30 sıralarında Mete Adanır  20 Temmuz Stadyumu, Girne Gençlik Merkezi  önünden başladı.
Birleşik Eylem Komitesi,  Esnaf, zanaatkar ve sektörlerden temsilciler ikinci ekonomik paketi ve hükümeti protesto etmek amacıyla  bugün  Girne’den Lefkoşa’ya yürüyüş gerçekleştiriyor. Birleşik Eylem Komitesi’nin “Hükümet yüzünü bize dön” sloganıyla başlattığı eylemler kapsamında gerçekleşecek yürüyüş, bu sabah 07.30 sıralarında Mete Adanır  20 Temmuz Stadyumu, Girne Gençlik Merkezi  önünden başladı. Burada toplanan yürüyüşçüler, hükümet yüzünü bize dönecek sloganları eşliğinde ellerinde siyah bayraklarla , Ziya Rızkı Caddesi ve Ecevit Caddeleri boyunca  yürüyerek, Girne Belediyesi yeni Hizmet Binası önüne geldiler. Birleşik Eylem Komitesi adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Mahmut  Kanber, Birleşik Eylem Komitesinin başlattığı  eylemlerinin  3. Ayağında bugün Girne’den Lefkoşa’ya bir yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtti.


Amaçlarının yıllardır sürdürdükleri  toplumsal fayda odaklı mücadeleyi  devam ettirmek, hükümetin ve pandemi döneminde,sivil toplum örgütleri , halk ve meslek örgütlerini dikkate almadan hayata geçirdiği 2. Ekonomik paketi protesto etmek olduğunu kaydeden Kanber, hükümetin hazırladığı bu paketin topluma bir fayda sağlamadığını savundu.
Sivil toplum ve meslek örgütleri olarak,  hükümetin bundan sonra atacağı adımlarda,doğrudan  katılımlarının olmasını talep ettiklerini  vurgulayan Kanber, işyerlerinin kapamdığını , çalışanların işten çıkarıldığını, kapıların kontrolsüzce açıldığını, yeni vaka görülmeye başlandığını anımsatarak kaygılarının  doğru olduğunu kaydetti.Çarşının esnafın kapanmaması   için elde olan olanakları,  esnafa zanaatkara,  üreticiye eşit dağıtması gerekirken, hükümetin, daha çok zümresel baskı ve gruplara yönelik fayda sağladığını savunan Kanber, düzenledikleri yürüyüşün esnafın o hakkını , hukuğunu aramaya yönelik bir demokrasi yürüyüşü olduğunu belirtti.Kanber, yürüyüşe ve eyleme katılan katkı  ve destek sağlayan herkese teşekkür etti. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, eylemcilere haklı davalarında destek belirtti. Toplumun zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Güngördü, esnafın toplumsal yaşamda  son derece büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Hükümetin, 13 Marttan sonra başlayan zorlu süreçte, yıllarca  vergisini veren, yatırımını yapan, istihdam yaratan esnafa  yönelik,  daha  farklı politika izlemesi daha farklı kolaylıklar sağlaması gerektiğini  ifade eden Güngördü, esnafa başlattıkları mücadeleyi güç birliği içinde  yürütmeleri  çağrısında bulundu.Daha sonra  eylemciler , Girne Belediyesi Yeni Hizmet binası önünden Lefkoşa’ya doğru yürüyüşe geçti.Esnaf, zanaatkar ve sektör temsilcilerinin Lefkoşa’ya yürüyüşünde sektörleri temsilen araçlar da yer aldı.Yürüyüşçülerin,  saat 16.00’da Gönyeli kavşağına ulaşması planlanıyor. 
Esnafın da  16.00’da kepenk indirerek,  17.30’da Başbakanlık ışıklarında toplanmasının ardından,  büyük eylem , dün bir çadırın da kurulduğu Başbakanlık binası önünde 18.00’da başlayacak. (MHA)